ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοιχτό αναψυκτήριο μετά από χρόνια;

Εικόνα του άρθρου Ανοιχτό αναψυκτήριο μετά από χρόνια;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2020, 23:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μία από τις μεγάλες αδυναμίες του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης, είναι το κλειστό αναψυκτήριο. Όποια πολιτιστική διαδρομή κι αν «χτίσει» κάποιος, όποια ξενάγηση και αν οργανώσει, τα πράγματα μπορούν να μπλοκάρουν στις αυτονόητες υπηρεσίες (π.χ. νερό) που δεν υπάρχουν.

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε χτες στην προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση αναψυκτηρίων σε 14 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ένας από τους διαγωνισμούς (ξεχωριστοί για το καθένα από τα 14 αναψυκτήρια) αφορά το αναψυκτήριο της Δωδώνης.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι στόχος είναι τα αναψυκτήρια να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τον Απρίλιο.

Το αναψυκτήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια τουλάχιστον. Οι προσπάθειες που έγιναν κατόπιν για τη μίσθωση του αναψυκτηρίου, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Κι αυτό επειδή δεν είχε προσέλθει κανείς ενδιαφερόμενος… Τα δεδομένα, όπως και η επισκεψιμότητα στον χώρο της Δωδώνης, έχουν αλλάξει αρκετά από τότε, όπως και οι προσδοκίες για το μέλλον του αρχαιολογικού χώρου.

Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο αναψυκτήριο θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου, με την τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα να είναι 300 ευρώ –από τις χαμηλότερες τιμές εκκίνησης για αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας η τιμή εκκίνησης είναι στα 1500 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back