ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άλλο ένα συλλεκτικό μετάλλιο

Εικόνα του άρθρου Άλλο ένα συλλεκτικό μετάλλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2019, 19:14
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γύρος Λίμνης συνεχίζει τη συνεργασία του με τη σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και φέτος, το συλλεκτικό μετάλλιο που θα πάρουν όσοι και όσες λάβουν μέρος στους αγώνες (30, 10 και 5 χλμ., καθώς και στον παραλίμνιο δρόμο για ΑμεΑ), το σχεδίασε η φοιτήτρια του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δώρα Πέτσα.

«Νομίζω ότι θα κάνουμε τον καλύτερο αγώνα ως σήμερα. Συνεχίζουμε την παράδοση των εικαστικών μεταλλίων», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης.

Κατά καιρούς, μετάλλια για τον Γύρο έχουν φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο Χρήστος Σκαλκώτος, που είναι και υπεύθυνος καθηγητής του εργαστηρίου και ο Βαγγέλης Χαλκιάς, επίσης φοιτητής του τμήματος.

«Μετά από πολύ σκέψη έχουμε αποφασίσει να δίνουμε το μετάλλιο σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες. Θέλουμε κάποιος να παίρνει εκτός από το μετάλλιο, ένα αντικείμενο τέχνης», συμπλήρωσε ο κ. Σπυριούνης, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός είναι περιορισμένος και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς.

Η κα Πέτσα είπε μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα είναι λιτό και συμβολικό. Με λιτό τρόπο παρουσιάζονται ο δρομέας και η λίμνη».

Ο δε επικουρος καθηγητής Χρήστος Σκαλκώτος, αφού ευχαρίστησε τη διοργάνωση για τη συνεργασία, πρόσθεσε: «Η σκέψη μας ήταν να ανταποκριθούμε ποιοτικά σε κάτι που εξελίσσεται εδώ και 13 χρόνια και αποτελεί θεσμό. Ευχαριστώ τους διοργανωτές που μας εμπιστεύθηκαν και τους φοιτητές που ανταποκρίθηκαν. Δεν είναι μια απλή διαδικασία, είναι ένα συλλεκτικό μετάλλιο, με απολύτως εικαστικά χαρακτηριστικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back