ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλο ένα ραντεβού των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του φορονόμου

Εικόνα του άρθρου Άλλο ένα ραντεβού των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του φορονόμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2023, 14:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αποδέχονται τις «υποχωρήσεις Χατζηδάκη» στο νομοσχέδιο που τους φορολογεί ακόμα περισσότερο, ανεξάρτητα από το εισόδημα που δηλώνουν.

Η νέα «φοροεκστρατεία» της κυβέρνησης μοιάζει κάπως με την προ εικοσαετίας «συνάφεια» και θεωρεί αυτόματα φοροδιαφεύγοντες τους ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να αυξήσει τα κρατικά έσοδα.

Σήμερα, 5/12, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν περισσότεροι φορείς από την προηγούμενη φορά (δικηγόροι, έμποροι, γιατροί, μηχανικοί, φοροτεχνικοί, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι) για να διαδηλώσουν ξανά τη διαφωνία τους.

Στο μεταξύ, όπως εξηγεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο ψήφισμά του, η ρύθμιση της κυβέρνησης για «άρνηση» του τεκμαρτού, να μπορεί δηλαδή ο φορολογούμενος να προσβάλλει την εκτίμηση ποσού για το οποίο θα φορολογηθεί, είναι κενή, καθώς αφορά συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις (εγκυμοσύνη, ασθένεια, στρατιωτική θητεία, φυλάκιση) και αφετέρου διότι τυχόν προσπάθεια αμφισβήτησής τους, δικαστικά ή διοικητικά, καθίσταται στην πράξη αναποτελεσματική.

Η κυβέρνηση είτε αρνείται πεισματικά να φορολογήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις, είτε αδυνατεί (ή και δεν θέλει…) να έρθει σε σύγκρουση με την πραγματική φοροδιαφυγή. Έτσι, ουσιαστικά συντηρεί ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο προσπαθεί τώρα να το ελέγξει περισσότερο, επί δικαίων και αδίκων…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back