ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αλλάζουν» οι υποδομές πολιτισμού

Εικόνα του άρθρου «Αλλάζουν» οι υποδομές πολιτισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2018, 02:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη βελτίωση των υποδομών πολιτισμού συνεχίζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Στα κτίρια του Ωδείου, της Φιλαρμονικής, της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, του ΚΔΑΠ «Ρόδα» και του Εικαστικού Εργαστηρίου– όλα τους σχεδόν έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα- έχουν γίνει ή θα γίνουν το επόμενο διάστημα παρεμβάσεις. 

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τον πολιτισμό μας, για την άυλη αξία του, την αξία της δημιουργίας, τη συμβολή του στη συνοχή της κοινωνίας σε δύσκολους καιρούς», σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο κτίριο της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, στο οποίο έχει γίνουν αντικατάσταση της στέγης και βαψίματα. Εργασίες (βαψίματα, αντικατάσταση κουφωμάτων) γίνονται παράλληλα και στις άλλες υποδομές. Ο κ. Γκόγκος υπενθύμισε τις παρεμβάσεις ανακαίνισης που έγιναν στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου τα προηγούμενα χρόνια, παρεμβάσεις που, όπως είπε, ανέδειξαν την αίθουσα αυτή. Όπως πρόσθεσε, το ερχόμενο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου θα συνεχιστούν.

Με αφορμή τη νέα μορφή των υποδομών πολιτισμού του Δήμου, ο κ. Μπέγκας απηύθυνε εκ νέου έκκληση προστασίας του δημόσιου χώρου, ζητώντας από φορείς να καταγγείλουν τις πράξεις βανδαλισμού. «Ο βανδαλισμός δεν είναι ούτε πολιτική πράξη ούτε επαναστατική πράξη. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τον δημόσιο χώρο και από αυτή τη θέση καλώ τα κόμματα, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τους φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους με προεξέχοντα τον ΠΑΣ Γιάννινα να καταγγείλουν ενεργά τον βανδαλισμό δημόσιων χώρων» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back