Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Αλφαβητάρι του μπάσκετ» με το Νίκο Κεραμέα

Εικόνα του άρθρου «Αλφαβητάρι του μπάσκετ» με το Νίκο Κεραμέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2019, 16:10
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Νίκο Κεραμέα, γενικό διευθυντή μπάσκετ της ΧΑΝΘ και κατά καιρούς ομοσπονδιακό προπονητή, κάλεσε στα Γιάννενα ο Νίκος Ντούγιας για να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργάνωσε, με τίτλο  «Το Αλφαβητάρι του Μπάσκετ»

Ο κ. Ντούγιας έκανε την εισαγωγή και υπογράμμισε τη δουλειά του 57χρονου προπονητή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς στη μακρόχρονη καριέρα του.

Ο κ. Κεραμέας στάθηκε ιδιαίτερα «στο μυαλό και την οξυδέρκεια που χρειάζεται για να ασχοληθεί κανείς με το άθλημα», στη «σκληρή δουλειά και την πειθαρχία που πρέπει να έχουν για να βελτιώνονται συνεχώς, στο ομαδικό πνεύμα, στο ‘εμείς’ που πρέπει να μπαίνει πάνω από το ‘εγώ’».

Απευθυνόμενος στους προπονητές, είπε ότι τα απαραίτητα στοιχεία πρέπει να είναι «η άριστη γνώση του αντικειμένου, η οποία φυσικά έρχεται μέσω της εξέλιξης» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς προπονητές, που πλέον αποτελούν «εξαγώγιμο προϊόν».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «πρέπει είναι δίκαιοι με τους παίκτες τους, αλλά φυσικά και να αγαπούν και τα παιδιά, γιατί χωρίς αυτό δε γίνεται τίποτα».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back