ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Αλ. Τσίπρας από την Άρτα: «Μητσοτάκης ή αλλάζουμε;»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας από την Άρτα: «Μητσοτάκης ή αλλάζουμε;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 23:04
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΗΠΕΙΡΟΣ

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Άρτα, τον τόπο καταγωγής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

«Αν βγει πρώτoς ο Μητσοτάκης, θα φτιάξει κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες» ήταν η προειδοποίησή του.

Έθεσε δε τα «πραγματικά διλήμματα» των επερχόμενων εκλογών που αφορούν την επιβίωση των νοικοκυριών. Για τον ίδιο, όλα τα διλήμματα της κοινωνίας συμπυκνώνονται στο εξής δίλημμα: «Μητσοτάκης ή αλλαγή; Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την επόμενη μέρα;». «Η μεγάλη πλειοψηφία έχει αποφασίσει γιατί αισθάνεται ότι δεν πάει άλλο πια, με την ακρίβεια, με την αισχροκέρδεια, με τη διαφθορά, με τις υποκλοπές και τις παράνομες παρακολουθήσεις, με τις απευθείας αναθέσεις, με την οικογενειοκρατία, με την εκτεταμένη αδικία που επικρατεί στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας» τόνισε.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τα συνθήματα της δεκαετίας του '80», σχολίασε ότι τα συνθήματα αυτά για την «αλλαγή» δεν αποτελούν «ιδιοκτησία κανενός, ανήκουν σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» και πως «αν είναι επίκαιρα, ευθύνεται η Δεξιά που δεν άλλαξε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης για την περιοχή, όπως η ολοκλήρωση της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού, η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, το σχέδιο για την οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου.

«Τέσσερα χρόνια τώρα τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ; Θαρρείς πως έχουν μια εκδικητική στάση, ιδιαίτερα με την Άρτα γιατί έχει κατ’ αυτούς την ατυχία να βγάλει έναν πρωθυπουργό με την Αριστερά και δεν το αντέχουν», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση ότι «απαξίωσε» τη Γεωπονική Σχολή και ότι έχει απαξιώσει το δημόσιο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. «Δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους και θέλουν μια καλύτερη προοπτική για την επόμενη μέρα», είπε.

Απευθυνόμενος στους πολίτες που «βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα», είπε ότι οι εκλογές της 21ης Μάη δεν είναι «εκλογές χαλαρής ψήφου», καθώς ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση και είναι κρίσιμο ποιος θα είναι πρώτος. Ζήτησε μάλιστα από τον κόσμο «να μην πιστεύει» τον κ. Μητσοτάκη όταν λέει ότι «δεν θα συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη». «Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και με μισή μονάδα διαφορά θα θελήσει να πάρει αυτήν την ευκαιρία για να φτιάξει κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες», προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το βράδυ των εκλογών δεν θα είναι η Άρτα γαλατικό χωριό, όλη η Ελλάδα θα αλλάξει χρώμα διότι όλη η Ελλάδα θέλει αλλαγή, θέλει ανάσα, θέλει δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back