Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 22-04-2021, 18:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πασχαλινές διαδικτυακές δράσεις για όλη την οικογένεια διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Οι δράσεις αφορούν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και ηχογραφημένες αφηγήσεις (podcasts) πασχαλινών παραμυθιών.

-Παραμύθια για το Πάσχα

Με έμπνευση από λαϊκές αφηγήσεις και παραμύθια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται, σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο», δύο πασχαλινές ιστορίες με θέμα τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακούσουν τις ιστορίες δωρεάν από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή.

«Ο λαγός και η γνώση του Πάσχα»

Μια λογοτεχνική ιστορία με αγωνία και περιπέτεια, με ήρωες έναν λαγό και τον σοφό του τόπου, τους οποίους συναντάμε τις ημέρες του Πάσχα.

«Η πριγκίπισσα που γεννήθηκε από ένα αβγό» 

Ένα λαϊκό παραμύθι για τις χαρές και τις λύπες που φύλαγε η τύχη για τη Λαμπρή, την πριγκίπισσα που ξεπετάχτηκε μέσα από ένα πασχαλινό μαγικό αβγό.

Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ερμηνεία τραγουδιών: Ειρήνη Νικολακοπούλου

Έρευνα και επιμέλεια κειμένων: Μαρία Βλαχάκη, Γιώργος Ευγενικός

-Πασχαλινά χειροτεχνήματα

Δύο αυτόνομα διαδικτυακά πασχαλινά εργαστήρια για όλη την οικογένεια πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 26 (ώρα 12:00-13:00) και την Τετάρτη 28 Απριλίου (ώρα 16:00-17:00).

Mε την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πασχαλινές, πολύχρωμες, χάρτινες χειροτεχνίες για να τις δωρίσουν στους αγαπημένους τους ή να διακοσμήσουν το σπίτι τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: ArchivesPIOP@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία που προτιμάτε. Οι 40 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa