ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακαδημία: Γονείς καλούν Περιφέρεια, διευθύνσεις Εκπαίδευσης και εισαγγελέα

Εικόνα του άρθρου Ακαδημία: Γονείς καλούν Περιφέρεια, διευθύνσεις Εκπαίδευσης και εισαγγελέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2024, 18:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, στον εισαγγελέα (σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη παρέμβει), στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, απευθύνονται πέντε σύλλογοι σχολείων γονέων του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας και το συμβούλιο σχολικής κοινότητας του συγκροτήματος.

Ο λόγος είναι τα έργα στο προαύλιο της Ακαδημίας και οι… επιπτώσεις τους.

Στην ουσία, οι φορείς ζητάνε άμεση παρέμβαση, αυτοψία και έλεγχο συγκεκριμένων τμημάτων της αυλής: στο χαλαζιακό δάπεδο που «αποσυντίθεται» όπως τονίζουν, αλλά και στον χώρο προς τη Δωδώνης, που προορίζεται για γήπεδο ποδοσφαίρου.

Σημειώνουν ότι το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί επίσημα, αλλά χρησιμοποιείται κανονικά –αναγκαστικά- από μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς.

Αναφέρονται στην ολισθηρότητα που παρουσίαζε το προαύλιο κάπου στα μέσα Οκτωβρίου, με πτώσεις μαθητών και προσθέτουν ότι το δάπεδο καθαρίστηκε μεν, αλλά έκτοτε φθείρεται συνεχώς: «Σαν να αποσυντίθεται σε κόκκους άμμου, οι οποίοι κολλούν στα παπούτσια των μαθητών και μεταφέρονται και στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου και τις σκάλες, προκαλώντας κι εκεί αστα0ές και ολισ0ηρό δάπεδο».

Επίσης, αναφέρουν ότι σε διάφορα σημεία λιμνάζουν νερά και ότι «γονείς έχουν δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από εκπαιδευτικούς να παραλάβουν τα παιδιά τους πριν τη λήξη του ωραρίου, γιατί γλίστρησαν και έπεσαν σε λιμνάζοντα νερά στην αυλή».

Οι φορείς ζητούν επίσης να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και να γίνουν οι ενέργειες για να διορθωθεί το πρόβλημα στο χαλαζιακό δάπεδο.

Τέλος, ζητούν άμεση ενημέρωση για τον χρόνο αποπεράτωσης του έργου, «καθώς η επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση και αόριστη παράδοσή του, αποβαίνει πολλαπλά εις βάρος των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back