ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αίτημα για δημόσια διαδικτυακή κάλυψη των συνεδριάσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Αίτημα για δημόσια διαδικτυακή κάλυψη των συνεδριάσεων  στην Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2024, 13:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία διαδικτυακά μέσα των Ιωαννίνων, ανάμεσά τους και ο Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr, συνυπογράφουμε αίτημα προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για τη δημόσια προβολή των συνεδριάσεων των οργάνων της.

To αίτημα, το οποίο έχει αποσταλεί στο περιφερειακό συμβούλιο, στο γραφείο περιφερειάρχη και στην περιφερειακή επιτροπή, έχει ως εξής:


Πάνω από τις μισές Περιφέρειες της χώρας, παρέχουν δημόσια, διαδικτυακή κάλυψη της λειτουργίας των συλλογικών τους οργάνων.

Πρόκειται για μια απόλυτα λογική και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος κίνηση, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι συζητείται στα Περιφερειακά Συμβούλια αλλά και στις Επιτροπές των Περιφερειών.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Ηπείρου ανήκει στη μειοψηφία των Περιφερειών που δεν παρέχει διαδικτυακή κάλυψη για τις συνεδριάσεις των οργάνων της. Μόνο κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης, η Περιφέρεια Ηπείρου πρόβαλε στο διαδίκτυο τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Ιωαννιτών προβάλλει δημόσια τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σταθερά, από την πανδημία και μετά.

Η άρνηση της μεγαλύτερης δυνατής διαφάνειας και προβολής της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων των Περιφερειών δεν αποτελεί πολιτική ή ιδεολογική επιλογή, καθώς οι περισσότερες Περιφέρειες προβάλλουν τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και μερικές και των άλλων επιτροπών.

Ως μέσα ενημέρωσης, καταθέτουμε επίσημα το αίτημα να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφερειακής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τέλος, και με την ευκαιρία, ζητούμε την εγρήγορση και την άμεση και δημόσια πολιτική καταδίκη εκ μέρους όλων των πολιτικών δυνάμεων, απέναντι σε φαινόμενα ελέγχου και λογοκρισίας της δημοσιογραφικής κριτικής και του δημοσιογραφικού λόγου που παρατηρούνται δυστυχώς και στην Ήπειρο. Καλούμε επίσης τις παρατάξεις της Περιφέρειας Ηπείρου να πάρουν δημόσια θέση –αν δεν το έχουν πράξει ήδη- στο θέμα και να ασκήσουν πίεση για να προβάλλονται δημόσια οι συνεδριάσεις των οργάνων.


Τα μέσα ενημέρωσης

www.epiruspost.gr

www.typos-i.gr

www.pbnews.gr



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back