Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άγιος Παΐσιος σε Κόνιτσα και Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Άγιος Παΐσιος σε Κόνιτσα και Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2020, 23:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος, και η μνήμη του τιμάται δεόντως στην Κόνιτσα (όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια) αλλά και στα Γιάννενα από φέτος, μετά την τοποθέτηση του προκάτ ομώνυμου ναού στην Κιάφα.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός ξεκινά από 10 Ιουλίου με εσπερινό και ιερά αγρυπνία. Στις 11 Ιουλίου, πρωινή λειτουργία και πανηγυρικός εσπερινός, όπως και λιτανεία της ιεράς εικόνας του αγίου γύρω από τον ναό. Στις 12 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει όρθρο, θεία λειτουργία και εσπερινό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τις τρεις ημέρες.

Στην Κόνιτσα, το πρόγραμμα είναι πιο «γεμάτο». Στις 10 Ιουλίου, επίσκεψη στην οικία του Οσίου Παϊσίου και ξενάγηση από κληρικούς της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, μετάβαση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στις 18:30 και παράκληση του οσίου στο εξωκλήσι αυτό.

Στις 11 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας έως τη Μονή Στομίου (υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσει κανείς το παλαιό μονοπάτι από όπου διερχόταν ο Όσιος Παΐσιος), θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Παϊσίου στη Μονή Στομίου, ξενάγηση στη μονή και στο κελί του οσίου, μέγα εσπερινό στο ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και το βράδυ, στις 20:30, λιτάνευση της εικόνα του αγίου από τον ναό του Αγίου Κοσμά στην οικία του Οσίου Παϊσίου και επιστροφή.

Στις 12 Ιουλίου, όρθρος στο ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θεία λειτουργία και τέλος μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο Κόνιτσας.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back