Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αισθητικές επεμβάσεις και αποκατάσταση μαστού

Εικόνα του άρθρου Αισθητικές επεμβάσεις και αποκατάσταση μαστού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2022, 10:25
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό, έως ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας. Αισθάνονται άσχημα στις ιδιαίτερες στιγμές με τον σύντροφό τους ή όταν πρέπει να κυκλοφορήσουν στην παραλία με το μαγιό τους.

Η αισθητική επέμβαση, και στην αποκατάσταση μαστού, που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα είναι η αυξητική στήθους (Augmentation) με προσθήκη ενθέματος σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, έχουν σχήμα και σύσταση παρόμοια ενός νεανικού μαστού και αποτελούνται, είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο gel σιλικόνης, είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο φυσιολογικό ορό.

Τα ενθέματα της πρώτης κατηγορίας τοποθετούνται, είτε πάνω από τον θωρακικό μυ και κάτω από τον μαζικό αδένα, είτε κάτω από τον θωρακικό μυ μέσα σε μια ειδική θήκη (τσέπη) που σχηματίζεται μέσω μιας μικρής τομής του δέρματος. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση για αισθητικούς λόγους μπορούν να κυοφορήσουν και να θηλάσουν χωρίς πρόβλημα.

Η δεύτερη κατηγορία των ενθεμάτων τοποθετούνται πάντα σε μία θήκη που σχηματίζεται κάτω από τον θωρακικό μυ. Η τομή του δέρματος, δια μέσω της οποίας γίνεται η τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης, γίνεται είτε στην υπομαστική πτυχή, είτε στον κάτω πόλο της θηλαίας άλω, είτε σπανιότερα στην περιοχή της μασχάλης. Ενώ, οι τομές αυτές έχουν πολύ καλή επούλωση και δεν αφήνουν σημάδια.  Αυξητική Στήθους 

 

Ο Δρ.. Παναγιώτης Κυρμίζογλου είναι στρατιωτικός ιατρός,  πλαστικός χειρουργός στην Αθήνα, ενώ διατηρεί ιατρείο και στη Ρόδο. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία είκοσι και πλέον ετών. 

 

Πλαστικός Χειρουργός, Αθήνα  ,  Πλαστικός Χειρουργός, Ρόδος  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back