Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ, καθηγητές, δάσκαλοι, ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για τις 16/2

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ, καθηγητές, δάσκαλοι, ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για τις 16/2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2022, 15:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καλούν, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, σε μέρα πανηπειρωτικής δράσης για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας

Η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία, στις 13.00 και την παραμονή, Τρίτη 15/2, θα γίνουν επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους, συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών  στις 18.30 μ.μ. σε αίθουσα στο ξενοδοχείο Du Lac, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως «για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ως εξής:

Για την περιφέρεια Ηπείρου (Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία) την Τετάρτη 16 του Φλεβάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου».

Μεταξύ άλλων, στα αιτήματα βάζουν την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά, αυξήσεις στους μισθούς, «παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών ‘αιρετών’ από τα υπηρεσιακά συμβούλια κ.α.

Επίσης, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καλεί στην κινητοποίηση και προτείνει να «κήρυξη απεργίας στις 9 Μάρτη από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή για την αξιολόγηση από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ».

(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back