ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αθλητικό κέντρο που άργησε…

Εικόνα του άρθρου Το αθλητικό κέντρο που άργησε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2023, 00:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ας ξεκινήσουμε με ένα ερώτημα: Είχε η δημοτική αρχή Ιωαννίνων πολιτική για τον αθλητισμό αυτά τα τέσσερα χρόνια; Και βέβαια είχε. Δεν ήταν όμως μια «ενεργητική πολιτική».

Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει «ενεργητική πολιτική» την επιλογή της δημοτικής αρχής να συναινέσει με την πολιτική, προσωπική απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη να φέρει στα Γιάννενα τον σκελετό του πρώην κλειστού ξιφασκίας από το Ελληνικό και να το χωροθετήσει στην άκρη του αγροκτήματος Κατσικά.

Ο σκελετός, εδώ και ενάμιση χρόνο, παραμένει… στην υπαίθρια αποθήκη, ενώ δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα όπως δεν υπάρχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη μετατροπή του σκελετού σε κλειστό γυμναστήριο.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αυτά τα χρόνια, έφτιαξε (ή φτιάχνει) ή βελτίωσε κάποια γήπεδα 5x5 κυρίως σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Επίσης, το 2021 αποφάσισε να κατασκευάσει ένα αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια, για το οποίο υπήρχε μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αθλητικό κέντρο δεν υπάρχει ακόμα, ούτε καν στα μπετά.


Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων και της προέδρου της Κοινότητας Μαρμάρων Βαρβάρας Πανταζή, επισκέφτηκαν σήμερα την έκταση των 25 στρεμμάτων για να «κηρύξουν» την έναρξη των εργασιών.

Το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2021, με τη σύμβαση να υπογράφεται πολύ καιρό μετά, στις αρχές του 2023. Οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει τόσο καιρό. Και ξεκινούν μόλις τώρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 744.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και ίδιους πόρους. Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 540.000 ευρώ.

Τι είδους αθλητικό κέντρο προβλέπεται όμως; Επί της ουσίας πρόκειται για τέσσερα γήπεδα -1 ποδοσφαίρου, 1 μπάσκετ και 2 τένις- ενώ θα διαμορφωθούν και περιμετρικοί διάδρομοι κίνησης. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε και ένα κλειστό γυμναστήριο, όπως και συνοδά κτίρια. Βέβαια, τότε δεν υπήρχε ο σκελετός του πρώην κλειστού ξιφασκίας (ο οποίος ωστόσο παραμένει σκελετός)…

«Η έναρξη των εργασιών για το νέο αθλητικό κέντρο αποτελεί την απάντηση σε όλους όσους αμφισβήτησαν το έργο αυτό. Σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι» υπογράμμισε ο δήμαρχος σε δήλωσή του.

Κατά τα άλλα, ο κ. Παπαγεωργίου προσπάθησε να ξεδιπλώσει το όραμα της δημοτικής αρχής για τα Καρδαμίτσια. Μίλησε για τις μελέτες που έχει εκπονήσει ο Δήμος για το οδικό δίκτυο της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες απαιτούνται 3,5 εκατ. ευρώ. Τα οποία αναζητούνται. 

Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, έκανε και μια εξαγγελία περί ανάπλασης της πλατείας, λέγοντας ότι θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. ευρώ στο Πράσινο Ταμείο. «Η πλατεία και το αθλητικό κέντρο θα αναμορφώσουν πλήρως την περιοχή. Και τα Καρδαμίτσια αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα Γιάννενα» είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣ
ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ...ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ.. ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ... ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ... ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ...ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ .. ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ... ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ .... ΜΑΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ....!!!! ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ... ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ???? ΕΝΑΣ ... ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ..!!!???? ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back