ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θωμάς Μπέγκας: Τα πρόσωπα, οι αιχμές και οι δεσμεύσεις

Εικόνα του άρθρου Θωμάς Μπέγκας: Τα πρόσωπα, οι αιχμές και οι δεσμεύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2023, 13:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με φανερό σκοπό να δείξει ότι η πραγματική ενότητα, πολιτική και αυτοδιοικητική, είναι στους κόλπους της, η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα έκανε μια μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο του Du Lac, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της, Θωμά Μπέγκα.

Εκτός λοιπόν από τον πολύ κόσμο που βρέθηκε Τρίτη βράδυ εκεί, υπήρξαν και οι παρουσίες που υπογράμμιζαν τα παραπάνω.

Άλλωστε, πριν αρχίσει η ομιλία, προσφωνήθηκαν άνθρωποι που ήταν παρόντες όπως ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» που δεν κατεβαίνει στις εκλογές (με τον κ. Μπέγκα βάζουν υποψηφιότητα μέλη της), οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης και Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος είναι μέλος πλέον της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο επικεφαλής του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου «Ήπειρος Όλον» Στέφανος Ζούμπας, αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μπέγκα-και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Μανταλόβας, μια παρουσία με ιδιαίτερη σημασία.

Ο κ. Μπέγκας στην ομιλία του άφησε αρκετές αιχμές προς τη δημοτική αρχή: «Δεν θα εμπιστευτούμε την ηγεσία του Δήμου μας σε ετερόφωτα πρόσωπα που τα ίδια δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και για να εισπράξουν την αποδοχή αναζητούν τη δανεική λάμψη» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για μια σειρά πράγματα: αδιαφάνεια, απαξίωση οργάνων του Δήμου με πρόσχημα την πανδημία, έργα προς ψηφοθηρία κ.α.

Στα πιο ουσιαστικά, ο κ. Μπέγκας απάντησε εμμέσως στο αφήγημα της δημοτικής αρχής ότι «η αντιπολίτευση δεν μας άφησε να κάνουμε έργα», λέγοντας ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις οι συμφωνίες ήταν ζημιογόνες ή και η ίδια η δημοτική αρχή παρενέβη άμεσα ή έμμεσα: Μίλησε για απώλεια χρηματοδοτήσεων από την αρχική ματαίωση του διαγωνισμού για την κεντρική πλατεία (η δημοτική αρχή προεκλογικά είχε ενστερνιστεί τις ενστάσεις για τα σχέδια, πρόσφατα όμως προχώρησε το έργο, ανακρούοντας πρύμνα), για ζημία από τη ματαίωση της αντικατάστασης των led που είχε δρομολογήσει η δημοτική αρχή Μπέγκα κ.α.

Μίλησε επίσης για τις προσφυγές για το έργο επέκτασης του βιολογικού.

Συγκέντρωσε πυρά και στη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η επιχείρηση «από τη μια πλευρά κοστολογεί το νερό, που είναι δημόσιο αγαθό, πιο ακριβά από κάθε άλλη σε όλη την Ελλάδα και από την άλλη πλήρωνε μισθό, στον τότε γενικό της διευθυντή,  8.500 ευρώ το μήνα».

Αντιπαρέβαλε τη δική του δημαρχιακή περίοδο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς τολμήσαμε και με στόχο τη μείωση της τιμής του νερού για όλους τους δημότες, εξορθολογήσαμε το μισθολογικό κόστος με μείωση κατά 20%» 

…και άφησε ευθείς αιχμές προς τη διοίκηση: «Αυτή η πολιτική της περιστολής της σπατάλης των οικονομικών της ΔΕΥΑΙ, δυστυχώς σταμάτησε από την απερχόμενη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου, που, προφανώς, θεωρεί ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται είναι δικά του».

Στην ομιλία του ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε ακόμα στην πρόληψη και την πολιτική προστασία, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές όπως οι φετινές, σε Θεσσαλία και Έβρο και έδωσε αρκετό χώρο στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και στον τουρισμό και τις υποδομές του, στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό κ.α.

Για την Παμβώτιδα, είπε ότι «διαχρονικά, δεν συμπεριφερθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στην εκατομμυρίων ετών λίμνη μας» και προανήγγειλε μέτρα.

Κατέληξε λέγοντας ότι «στον μέχρι σήμερα βίο μου, ποτέ δεν υιοθέτησα ούτε αποδέχθηκα το ύφος του παντογνώστη και του πεφωτισμένου.  Πάντοτε, είχα και έχω ως πρόταγμα,  να ακούω τις θέσεις και απόψεις των συνεργατών μου, των δημοτών και να πλουτίζω τις γνώσεις μου» και πως, η «έμπνευση και η υγκολλητική δύναμη» της υποψηφιότητας, είναι η « ανάγκη να αλλάξουμε το Δήμο μας για το μέλλον του».

ΣΧΟΛΙΑ
KM
Εικόνες από την ελληνική επαρχία ... μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ... θαθαθαθαθαθαθα ... κλαπκλαπκλαπκλαπκλαπ
ΤΣΕ ΚΑΙ ..ΒΑΡΑ
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ...ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ... ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ... ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ .... ΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ... ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ .. ..ΠΑΣΑΔΕΣ ....ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ ... Η ΘΗΤΕΙΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑΝΑΙ ΤΡΙΕΤΗΣ ... ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ... Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ..ΑΣΗΚΩΤΗ ... ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ....ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back