Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θερινό σχολείο στη Σύρο

Εικόνα του άρθρου Θερινό σχολείο στη Σύρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2019, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Instituto De Letras του Πανεπιστημίου Ρίο ντε Τζανέιρο και τη συμμετοχή του Euro – American Women’s Council, οργανώνει το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Το συνέδριο θα γίνει στη Σύρο, για δεύτερη χρονιά, στις 7 με 14 Ιουλίου και θα είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο οποίος και θα τιμήσει με την παρουσία του το πρόγραμμα.

Το συνέδριο φέτος έχει τον τίτλο «Η Η γλώσσα του ‘άλλου’-Η ηθική της ετερότητας» και μερικές ενδεικτικές θεματικές είναι «Γλώσσα και ετερότητα. Η πολιτική της ετερότητας», «Ο διχοτομικός και ρατσιστικός λόγος στα σύγχρονα ΜΜΕ», «Διάλεκτοι και κοινωνικός στιγματισμός» κ.α.

Ακαδημαϊκή διευθύντρια του προγράμματος είναι η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας ΠΤΝ Ιωαννίνων και fellow του CHS – GR του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.  

Επίσης, συνεργάζονται οι καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Ρίο ντε Τζανέιρο  Magali Dos Santos Moura και Fernanda Lemos De Lima. Την ευθύνη του συντονισμού του πολιτιστικού προγράμματος έχει η δημοσιογράφος Τέτα Βαρλάμη. Τις υπηρεσίες του ως ειδικός Σύμβουλος του 5ου Δ.Θ.Π. προσφέρει ο Γιάννης Μαμάης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών: nitsi@uoi.gr και summerschool.ac.uoi.gr



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back