ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Οικονόμου: «Απαξιώνεται ο ΕΦΚΑ»

Εικόνα του άρθρου Θ. Οικονόμου: «Απαξιώνεται ο ΕΦΚΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2023, 16:27
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Τον ΕΦΚΑ Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Γιάννενα, Θανάσης Οικονόμου.

Εκεί, συζήτησε με εργαζόμενους , το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων, τον πρόεδρο Μιχάλη Κολιό, τον  αντιπρόεδρο Νίκο Κολιό, τον γραμματέα Ηλία Ζιώγα κ.α.

Μιλώντας τις εντυπώσεις του, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ είναι εμφανής, πολλές υπηρεσίες του έχουν δοθεί σε ιδιώτες, ίσως δε  αποτελεί και πείραμα, απευκταίο παράδειγμα, ιδιωτικοποίησης και άλλων υπηρεσιών  του δημοσίου».

Τόνισε ακόμα ότι τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα και το προσωπικό απαξιώνεται.

Ειδικά για τα Γιάννενα, τόνισε ότι «είναι τεράστια διοικητική αστοχία η λανθασμένη χωροθέτηση της  Β΄ Τοπικής Διεύθυνσης εκτός πόλης. Λύση θα ήταν η μετεγκατάσταση όλων των τμημάτων του ΕΦΚΑ,  στην πόλη των Ιωαννίνων στα ιδιόκτητα κτήρια του φορέα».

Είπε ακόμα ότι «τα έσοδα του ΕΦΚΑ, για τις ανάγκες της κοινωνικής ασφάλισης και τις υπόλοιπες κοινωνικές παροχές, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη, την προοπτική της περιοχής μας και την αύξηση της απασχόλησης» και πως οι «ακριβοπληρωμένοι  managers είναι κοινωνική πρόκληση, όταν οι μηνιαίες τους αποδοχές  φτάνουν τις 8000 ευρώ για τα κομματικά goldens boys. Οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη στις πλάτες τους, προς όφελος των κομματικών στρατών».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back