ΓΙΑΝΝΕΝΑ

6+1 ζητήματα για την εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας

Εικόνα του άρθρου 6+1 ζητήματα για την εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2024, 18:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O πρώην επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζάψας επιστρέφει στο προσκήνιο, για να θυμίσει μια ερώτηση που είχε κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20 Δεκεμβρίου και η οποία δεν έχει απαντηθεί από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Τη σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει ο κ. Ζάψας και ο Θεόδωρος Κορωναίος. Ο τελευταίος, ως μέλος και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέθεσε στις 5 Φεβρουαρίου εκ νέου την ερώτηση. Αυτή λοιπόν αφορά τη συντήρηση της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Φιλιππιάδας και διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει επί αυτής. Kαι αυτά τα ζητήματα, όπως κατατίθενται, είναι:

1ο ζήτημα: Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Φιλιππιάδας.

2ο ζήτημα: Η μόνιμη… «προσωρινή» παράκαμψη στο ύψος της Κάτω Μουσιωτίτσας. Η… προσωρινή αυτή παράκαμψη είχε γίνει το 2015 λόγω υποχώρησης τμήματος του τοιχίου αντιστήριξης από τη μεριά του ποταμού Λούρου

3ο ζήτημα: Προβληματικός και επικίνδυνος ασφαλτοτάπητας σε μήκος 150-200 μ. μετά το Κρυφοβό και πριν τη γέφυρα της Ιόνιας οδού λόγω «σημειακής κατολίσθησης»

4ο ζήτημα: Έξι χρόνια μετά την κατασκευή της Ιόνιας οδού, δεν υπάρχει ασφαλής διασύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας/Πρέβεζας.

5ο ζήτημα: Έγκριση δρομολογίων των υπεραστικών ΚΤΕΛ από την Περιφέρεια χωρίς να αντιμετωπίζεται το θέμα της επιβίβασης/αποβίβασης κατοίκων των χωριών από Κουκλέσι μέχρι Παντάνασσα.

6ο ζήτημα: Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (μπάρες) στον νέο διπλό ισόπεδο κόμβο, στο ύψος της Εγνατίας, καθώς και προειδοποιητικών πινακίδων για ταυτόχρονη κίνηση ΙΧ και μεγάλων οχημάτων. Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, «εάν ο ισόπεδος κόμβος κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης ούτε μπάρες χρειάζονται, ούτε προειδοποιητικές πινακίδες επικίνδυνης κίνησης απαιτούνται. Για αυτό πρέπει να επανεξετάσετε τουλάχιστον το ζήτημα της απομάκρυνσης των κιγκλιδωμάτων διότι πέραν του αισθητικού του πράγματος εάν πραγματικά υπάρχει θέμα με την ταυτόχρονη κίνηση ΙΧ και μεγάλων οχημάτων τότε είναι που τα κιγκλιδώματα καθίστανται επικίνδυνα έως θανατηφόρα. Θυμίζουμε το τραγικό ατύχημα ενός νέου ανθρώπου που ζήσαμε πριν λίγα χρόνια στην περίπτωση των κιγκλιδωμάτων της περιφερειακής οδού της Άρτας».

7ο ζήτημα: Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας. 

Όλη η ερώτηση εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back