Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

4ο Δημοτικό Ανατολής: Ζητάει αίθουσα που ο Δήμος δίνει αλλού

Εικόνα του άρθρου 4ο Δημοτικό Ανατολής: Ζητάει αίθουσα που ο Δήμος δίνει αλλού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2022, 14:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων, ζητάει την παραχώρηση μιας αίθουσας που στέγαζε παλιότερα το χημείο του σχολείου (και παλιότερα, την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία), στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Το σχολείο έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα. Ο σύλλογος στηρίζει το αίτημα, καθώς, όπως περιγράφει, ήδη οι χώροι δεν επαρκούν για τη στέγαση των αιθουσών διδασκαλίας και οι εγγραφές είναι αυξημένες τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, η δημοτική επιτροπή Παιδείας Ιωαννίνων αποφάσισε να παραχωρήσει την αίθουσα για τη μετεγκατάσταση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και όπως επισημαίνει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, αυτός εισηγήθηκε τη μετεγκατάσταση του ΕΚΦΕ εκεί.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου καταψήφισε την πρόταση και πήρε θέση υπέρ του αιτήματος του 4ου Δημοτικού Ανατολής. Η πρόταση ισοψήφισε (3 υπέρ, 3 κατά) γιατί απουσίαζε ένα μέλος της επιτροπής, αλλά πέρασε με «προεδρική ψήφο».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να μην επικυρώσει την πρόταση, να παραχωρηθεί ο χώρος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο  Ανατολής και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να λειτουργήσουν ως αίθουσα διδασκαλίας και να φροντίσει άμεσα για τη διευθέτηση των στεγαστικών θεμάτων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back