Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

4ο Βιωματικό Σεμινάριο για τον Παραδοσιακό Χορό στην Ήπειρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2017, 22:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου η διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και η Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσαν το τέταρτο βιωματικό σεμινάριο για το χορό στην Ήπειρο, με θέμα: «Χοροί της περιοχής Τζουμέρκων: Καλαρρύτες και Συρράκο».

Είχαν προηγηθεί βιωματικά σεμινάρια στις περιοχές Μετσόβου, Ζίτσας και Πωγωνίου. Οι φοιτητές της Χορευτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία ακόμη μοναδική εμπειρία σχετικά με τον πλούτο του πολιτισμού της Ηπείρου, τη φύση, την ιστορία, τους χορούς, τη μουσική, το παρελθόν και το παρόν, τους άνθρωποι και τον τόπο, την οργάνωση της κοινωνίας, τις οικονομικές δραστηριότητες, τη ζωή χθες και σήμερα. Δυο μέρες γεμάτες γνώση, εικόνες, πολιτισμό.

«Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κατερίνα Μουσαφίρη και τον κ. Χρήστο Γκολφόπουλο για την ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο τους και στο εσωτερικό του παραδοσιακού σπιτιού τους, τον κ. Ναπολέοντα Ζάγκλη για την ξενάγηση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τις πληροφορίες για το χθες και το σήμερα των Καλαρρυτών, τον κ. Άγγελο Μαρέτη ξεναγό μας στα καλντερίμια του χωριού και οδηγό μας στο μονοπάτι που ενώνει τους Καλαρρύτες με το Συρράκο και όλους τους κατοίκους των Καλαρρυτών που συνγλέντισαν μαζί μας και μας μύησαν στις ιδιαιτερότητες των χορών της περιοχής. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εξαιρετικό δάσκαλο παραδοσιακού χορού κ. Βαγγέλη Γούσια, τόσο για τις γνώσεις που μας μετέδωσε σχετικά με τους χορούς και την παράδοση των Καλαρρυτών και του Συρράκου στα πλαίσια του σεμιναρίου παραδοσιακού χορού, όσο και για τον ενθουσιασμό και την ανιδιοτέλεια με την οποία προσφέρει τη βιωμένη εμπειρία πολλών χρόνων σχετικά με τον πολιτισμό της Ηπείρου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους φοιτητές της Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το ενδιαφέρον και οι ανησυχίες τους γύρω από την παράδοση, που γίνονται αφορμή για την οργάνωση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της προϊσταμένης της διεύθυνσης, Αναστασίας Φυλακτακίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back