ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η δίκη για τη σύμβαση ΟΤΕ-Siemens

Εικόνα του άρθρου Ξεκινά η δίκη για τη σύμβαση ΟΤΕ-Siemens
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2017, 10:57
ΕΛΛΑΔΑ

Η δίκη για την «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με την Siemens αναμένεται  να ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η δίκη που είχε αναβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς το βούλευμα δεν είχε μεταφραστεί από τη γερμανική στην ελληνική γλώσσα, προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς η υπόθεση παραμένει χωρίς ετυμηγορία σχεδόν δέκα χρόνια από την εισαγωγή της στην ελληνική δικαιοσύνη.

Τότε οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχαν κάνει δεκτές τις ενστάσεις του Γαλλοελβετού και των Γερμανών κατηγορουμένων για μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική τους γλώσσα και είχαν αναβάλει τη δίκη επ’ αόριστον.

Για την επίμαχη σύμβαση καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Η δικογραφία αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του, με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back