ΓΙΑΝΝΕΝΑ

2.072 οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου 2.072 οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2022, 15:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην Ήπειρο, την τρέχουσα περίοδο, διαμένουν συνολικά 2.072 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, αριθμός μειωμένος σχεδόν κατά 50% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή τη διαδικτυακή συνεδρίαση της αστικής ομάδας εργασίας για τους αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Την αστική ομάδα εργασίας συντονίζει ο Δήμος Ιωαννιτών με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών (για παροχή μαθημάτων ελληνομάθειας στη δομή Κατσικά, της δημιουργίας βασικού ενημερωτικού οδηγού υπηρεσιών για πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής, της συγκέντρωσης τροφίμων και δράσεων στήριξης των ουκρανών εκτοπισμένων) αλλά και υπηρεσίες – προγράμματα που προσφέρονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στην τοποθέτησή της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής Χριστίνα Κωτσαντή εξήρε τις προσπάθειες όλων για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων προσφυγικής προστασίας και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας και συντονισμού για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας,  οι διοικητές των Δομών Φιλοξενίας της Ηπείρου, εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Intersos Hellas, ARSIS, Solidarity Now, Κέντρο Νέων Ηπείρου, ICSD, Παιδικά Χωριά SOS κ.α.) που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.


* Φωτο: μαθήματα ελληνικής γλώσσας από τον Δήμο Ιωαννιτών στη δομή του Κατσικά

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back