ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«150 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, χωρίς στήριξη»

Εικόνα του άρθρου «150 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, χωρίς στήριξη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2021, 16:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Γιάννης Δελής, σχετικά με τα προβλήματα των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Ιωαννίνων.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ο μαθητικός πληθυσμός στα 4 από τα 6 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Ιωαννίνων έχει αυξηθεί κατακόρυφα –λόγω και των περικοπών των παράλληλων στηρίξεων από την κυβέρνηση – με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει και να λειτουργούν σε συνθήκες απόλυτου συνωστισμού».

Παραθέτουν επίσης παραδείγματα σχολείων που περιμένουν μεταστέγαση εδώ και μια πενταετία και πλέον, του 4ου ειδικού που δεν έχει σχολικό νοσηλευτή, του 2ου δημοτικού που δεν έχει σχολική φροντίστρια στο ολοήμερο κ.α.

Τονίζουν ότι από τα ειδικά σχολεία των Ιωαννίνων λείπουν 8 εκπαιδευτικοί τμημάτων ένταξης, 31 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υπάρχουν άλλα 15 περίπου νέα αιτήματα που έγιναν από την αρχή του σχολικού έτους. «Δηλαδή, αυτή τη στιγμή κι ενώ οδεύουμε προς το τέλος του δεύτερου μήνα λειτουργίας των σχολείων, τουλάχιστον 150 μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και ανάγκες στα Γιάννενα, δεν δέχονται καμιά εκπαιδευτική υποστήριξη και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους» υπογραμμίζουν και ρωτάνε  την υπουργό Νίκη Κεραμέως, για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα για μετεγκαταστάσεις σχολείων κ.λπ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back