Η Σκάλα είναι πολλά πράγματα μαζί:

Είναι από τα παλιότερα μαγαζιά της πόλης, λειτουργώντας από το 1990.

Είναι από εκείνα τα σημεία μιας πόλης που δένονται σφιχτά με την ιστορία της. Με όνομα που το μοιράζεται με την περιοχή, με εικόνες που έχουν αποτυπωθεί, όχι μόνο στο μυαλό των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης, αλλά και στο σελιλόιντ για να αναπαραστήσουν μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτισμένη ιδίως με τις ποιητικές εικόνες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Είναι το μπαρ που πάντα έφερνε πρώτο τις πιο φρέσκες και καλύτερες μουσικές στην πόλη

Στη Σκάλα λοιπόν, για καφέ, ποτό, live, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ποιητικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, η Σκάλα εκπροσωπεί το bookcrossing στην Ήπειρο.

Κι όλα αυτά σε ένα παραδοσιακό κτίριο, με «άρωμα» της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, σε ένα κτίριο που κάποτε ήταν χάνι.11 και 12 Απριλίου, «Συνομιλίες γυναικών» στη Σκάλα

Μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του  έργου «Συνομιλίες Γυναικών. Woolf vs Joyce», το οποίο παρουσίασε  η ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο,
το ατμοσφαιρικό μπαρ - καφέ Σκάλα στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει για 2 μόνο παραστάσεις τις «Συνομιλίες Γυναικών» στις 11 και 12 Απριλίου στις 10μμ.