Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου, στο Ανοιχτό Παράθυρο


Τέχνη & Ενσυνειδητότητα Δευτέρα 6/7, 18:00 - 21:00

Βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης για ενήλικες στην αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου

Στην καρδιά ενός περίεργου καλοκαιριού, αναζητούμε ερεθίσματα που θα μας στηρίξουν και θα μας εμπνεύσουν. Στη συνάντηση αυτή (που θα είναι κυρίως βιωματική) θα επικεντρωθούμε στο εδώ και τώρα, στο βίωμα της στιγμής, στον πυρήνα μας. Η περιοχή που δημιουργείται όταν συναντιούνται η Τέχνη και η Ενσυνειδητότητα, εκεί όπου η μία απελευθερώνει και εξελίσσει την άλλη, θα είναι ο τόπος του δικού μας εργαστηρίου. Ολόκληρο το φάσμα της ζωής προσφέρεται για επαφή και εξάσκηση τόσο στην Τέχνη όσο και στην Ενσυνειδητότητα. Για περιόδους όμως υψηλών απαιτήσεων, θα έλεγα ότι επιβάλλεται η αξιοποίησή τους.
Δήλωση συμμετοχής: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com ή 6940045453
Κόστος: 12 ευρώ

Δημιουργική Γραφή στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Τρίτη 7/7, 17:00 - 21:00

ένα εργαλείο που λειτουργεί εξίσου καλά από κοντά και εξ αποστάσεως
Webinar (zoom),
https://www.facebook.com/events/1107799846269379/
Αυτό το 4ωρο διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχει στόχο την αξιοποίηση εργαλείων και τεχνικών από το χώρο της δημιουργικής γραφής στην εκπαιδευτική διαδικασία και την επικοινωνία με τους μαθητές.
Δήλωση συμμετοχής: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com ή 6940045453
Κόστος: 15 ευρώ

Προσωπική Ανάπτυξη: Από τη Συνεξάρτηση στην Αυτονομία Τρίτη 14 /7, 17:00 - 21:00

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα τις σχέσεις και τη διατήρηση της αυτονομίας μέσα σε αυτές
Webinar (zoom)
Το ζήτημα του σχετίζεσθαι είναι κάτι που μας απασχολεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Κάθε σχέση περιέχει ένα βαθμό αμοιβαίας εξάρτησης, στη συνεξάρτηση όμως, αυτή η ισορροπία είναι διαταραγμένη. Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τις σχέσεις που εμφανίζουν στοιχεία συνεξάρτησης (συντροφικές, φιλικές, συγγενικές, κ.ά.) και τους τρόπους που μπορούμε να ανακτήσουμε την αίσθηση της αυτονομίας μας ενώ παραμένουμε συνδεδεμένοι.
Κόστος: 15 ευρώ
Δήλωση συμμετοχής: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com ή 6940045453

Το Ανοιχτό Παράθυρο είναι ένα εργαστήρι Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας για παιδιά, εφήβους & ενήλικες και χώρος συμβουλευτικής ζευγαριών, γονέων, εγκύων & υποψήφιων γονέων. Παράλληλα, είναι ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες και παιδιά. Σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά παράθυρα του υπολογιστή είναι ανοιχτά πολλές ώρες την ημέρα, σε αυτό το χώρο αναζητούμε να μάθουμε τι γίνεται με τα άλλα, τα πιο εσωτερικά, τα παράθυρα της ψυχής... 

Το Ανοιχτό Παράθυρο είναι ένας χώρος συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης με επίκεντρο την τέχνη και δη τη δραματική. Αξιοποιούμε και προσπαθούμε να διευρύνουμε τις παιδαγωγικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και θεραπευτικές διαστάσεις και εφαρμογές της τέχνη. Διερευνούμε και προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε την τέχνη των ρόλων ζωής, των σχέσεων, της επικοινωνίας, της συναισθηματικής ισορροπίας...

Μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ για ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, συνεδρίες παιγνιοθεραπείας για παιδιά, εφήβους & ενήλικες, για συμμετοχή σε αυτοτελή εργαστήρια και σεμινάρια, για θέματα συμβουλευτικής γονέων, εγκύων ή και υποψήφιων γονέων. Παράλληλα, βασικό κορμό του εργαστηρίου συνιστά η ομάδα δραματοθεραπείας ενηλίκων, το Ετήσιο Βιωματικό Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού & Παιδαγωγικής Θεάτρου για ενήλικες αλλά και οι ομάδες θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους.

Καλή μας συνάντηση!

Βίκυ Βάββα, MSc - Σύντομο Βιογραφικό: http://anoixto-parathiro.blogspot.gr/2014/09/blog-post_11.html