Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Ζωή, όχι ασφάλεια»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2020, 15:30

Το γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΝΑΡ, τονίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη διπλή επίσκεψη των υπουργών κ.κ. Μηταράκη και Χρυσοχοΐδη στα Γιάννενα:

«Ούτε τους συμβολισμούς δεν θέλει να αποφεύγει αυτή η κυβέρνηση. Με διαφορά λίγων ωρών ήρθαν στα Γιάννινα οι υπουργοί Μετανάστευσης και Προστασίας Πολίτη, για να δώσουν ουσιαστικά το νόημα, κλείνοντας το μάτι στα πιο φτηνά συναισθήματα και τις πιο αντιδραστικές απόψεις» τονίζει και προσθέτει ότι η κυβέρνηση, «διαπιστώνοντας ότι το προσφυγικό δεν λύνεται, ούτε πρόκειται να λυθεί μόνο εφαρμόζοντας τις οδηγίες από το εγχειρίδιο του καλού ιμπεριαλιστή, ούτε οπλίζοντας ξανά τις ακροδεξιές δολοφονικές συμμορίες, επικαλείται την ‘ασφάλεια».

Επισημαίνει για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη περί «απόρθητων συνόρων» ότι «στην Ήπειρο, όπου σύσσωμο το αστικό μπλοκ ζητάει επιτακτικά την οδική συνένωση με την Αλβανία. Ίσως δεν υπάρχει πιο ατυχής δήλωση αστού πολιτικού τα τελευταία χρόνια, από αυτή του υπουργού που ήδη έχει συνδέσει το όνομά του και αυτός με τον αυταρχισμό, την αστυνομική ανεξέλεγκτη βία, ζηλεύοντας τα κατορθώματα της προκατόχου του, τους βασανισμούς και τους ευτελισμούς. Υποσχέθηκε περισσότερες προσλήψεις συνοριοφυλάκων, ανακαλύπτοντας εχθρούς ‘από Βορρά’, ενώ όλες οι δημόσιες δομές των Ιωαννίνων στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού».

Το ΝΑΡ καταλήγει τονίζοντας ότι «υπάρχει ανάγκη για περισσότερη ζωή, αξιοπρεπή δουλειά, ασφάλεια στα νοσοκομεία. Υπάρχει ανάγκη για πλήρη κάλυψη θέσεων στην Παιδεία και στην Υγεία και όχι στα σύνορα. Υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένες, δημόσιες λειτουργίες καθαριότητας και όχι για εμπορευματοποίηση και ιδιώτες που κοιτάνε μόνο το κέρδος. Υπάρχει ανάγκη να μην πεθαίνουν άνθρωποι που αναζητούν καλύτερη τύχη από αυτή που τους επιφύλαξε ο καπιταλισμός στον τόπο τους -και βοηθάει και η Ελλάδα στο ξερίζωμά τους- και όχι για ‘ασφάλεια’ με τα δίχτυα στο Αιγαίο και τα σιδερόφρακτα σύνορα, για να ‘μην μας μολύνουν τον πολιτισμό μας’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back