Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ζητήσαμε καθολικό εμβολιασμό υπαλλήλων»

Εικόνα του άρθρου «Ζητήσαμε καθολικό εμβολιασμό υπαλλήλων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2021, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ απαντάει στο σύλλογο εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, σχετικά με τις κατηγορίες για το εμβολιασμό μέρους των εργαζόμενων στον οργανισμό.

Ο ΟΚΠΑΠΑ καταρχάς αρνείται κατηγορηματικά ότι χώρισε αυτός σε κατηγορίες τους εργαζόμενους και τονίζει ότι έστειλε έγγραφο προς όλες τις υπεύθυνες αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική Επιτροπή Εμβολιασμών) όπου «αφενός ζητάει να ενημερωθεί πως υπήρξε αυτή η δυνατότητα σε ένα μέρος των εργαζομένων,  αφετέρου προτρέπει να ενταχθούν όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στον εμβολιαστικό προγραμματισμό».

Τονίζει επίσης ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στα μέλη της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ, όσο και στο δήμαρχο Ιωαννίνων.

Συμπεραίνει επίσης ότι «είναι σίγουρο ότι ήταν και σε γνώση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Ιωαννίνων».

Σχετικά με άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο ΟΚΠΑΠΑ αρνείται ότι «οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς» και αναφέρει ότι «όσα κρούσματα έχουν προκύψει σε εργαζόμενους, προερχόταν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μόλις ερχόταν σε γνώση της διοίκησης άμεσα, τηρούνταν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας γι’ αυτό τον λόγο και δεν υπήρξε καμία διασπορά σε άλλους εργαζόμενους ή ωφελούμενους».

Τέλος, σημειώνει ότι αντιμετωπίζει το σύλλογο ως ισότιμο συνομιλητή, αλλά τώρα «νομίζουμε ότι ο σύλλογος κάνει διάφορες νοητικές υπερβάσεις και προσάπτει κατηγορίες προς την διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ που βρίσκονται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας».

 Εν τέλει, παραθέτει δύο, ρητορικής διατύπωσης ερωτήματα:

«Η απάντηση προς τον Σύλλογο είναι σαφής και ξεκάθαρη: Έχει τέτοια δυνατότητα η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» να παρεμβαίνει σε μια κεντρική διαδικασία που αποφασίζεται από τον ΕΟΔΥ και την επιτροπή εμβολιασμών; Αν δεχτούμε ότι έχει τέτοια δυνατότητα, ποιο είναι το κριτήριο με το οποίο διαχώρισε τους εργαζόμενους;».

 Τέλος, αφήνει κάποια υπονοούμενα, λέγοντας τα εξής:

«Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται από το έργο της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά μας, μαζί με τους εργαζόμενους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον μας, την εκτίμησή μας και την συμπόρευση μαζί τους, για την παροχή υψηλών κοινωνικών υπηρεσιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back