Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζήτημα επιβίωσης για τους καλλιτέχνες

Εικόνα του άρθρου Ζήτημα επιβίωσης για τους καλλιτέχνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2020, 16:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο κλαρινίστας Θοδωρής Χαλιάσος γράφει στον «Τύπο Ιωαννίνων» για τα προβλήματα που επιφέρουν τα μέτρα του καλοκαιριού στον τομέα της παραδοσιακής μουσικής.


Του Θοδωρή Χαλιάσου

Διανύουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους κατάσταση, με το υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας, να βρίσκεται σε προτεραιότητα. Ωστόσο ως εκπρόσωπος της παραδοσιακής μουσικής, την οποία χρόνια υπηρετώ με αγάπη, δεν μπορώ να μην αναλογιστώ τις επιπτώσεις που υπάρχουν στον χώρο της ψυχαγωγίας, των πανηγυριών, των εκδηλώσεων και της μουσικής, και δη της παραδοσιακής.

Η μουσική απελευθερώνει από τα προβλήματα και επιδρά θετικά σε πολλούς τομείς. Όλοι μας γνωρίζουμε δε, με πόση λαχτάρα περιμένουμε τα καλοκαιρινά πανηγύρια, αφού αποτελούν έναν τόπο αντάμωσης με τους αγαπημένους μας, συχνά ξενιτεμένους, χορού και διασκέδασης.

Από το βήμα που μου δίνεται, θα ήθελα κι εγώ να εκφράσω τα προβλήματα που προκύπτουν στον κλάδο μας από τον περιορισμό των εκδηλώσεων και των πανηγυριών. Το βασικότερο όλων συνοψίζεται στο ότι χάνουμε τη δουλειά μας τους καλοκαιρινούς μήνες που ως γνωστόν είναι η περίοδος που οι περισσότερο από εμάς δουλεύουμε για να επιβιώσουμε τον υπόλοιπο χρόνο.

Ήδη νιώθουμε μετέωροι, διότι, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από συμπολίτες μας για διοργάνωση εκδηλώσεων, δεν μπορούμε να δώσουμε καμία σαφή απάντηση. Κι αυτή η κατάσταση μεγεθύνει την αβεβαιότητά μας.

Καλό θα ήταν να επανεξεταστεί το πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων από την κυβέρνηση και, αντί να απαγορευτούν εντελώς, να βρεθεί μια μέση λύση χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Γιατί για τους καλλιτέχνες τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back