Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζαγόρι, εκεί που το ίντερνετ είναι ελεύθερο

Εικόνα του άρθρου Ζαγόρι, εκεί που το ίντερνετ είναι ελεύθερο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2019, 14:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δυνατότητα της δωρεάν πλοήγησης στο διαδίκτυο έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ζαγορίου στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του.

Οι χρήστες πατώντας στη συσκευή τους στο όνομα σύνδεσης «Dimos Zagoriou» μπορούν να αξιοποιούν το Free Internet.

Η υπηρεσία αυτή  υλοποιήθηκε με πιστώσεις του Δήμου, με το κόστος εγκατάστασης του εξοπλισμού να ανέρχεται περίπου  σε 30.000 ευρώ.

«Για έναν τουριστικό προορισμό όπως είναι το Ζαγόρι η υπηρεσία αυτή αποτελεί ελάχιστη παροχή του Δήμου προς τους επαγγελματίες του κλάδου, τους κατοίκους και φυσικά τους πολυάριθμους επισκέπτες», επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άγγελος Αρμένης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα στόχος είναι να καλυφθεί πλήρως  κάθε σημείο των χωριών του Ζαγορίου μέσα από το έργο «Εφαρμογές Βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και της λειτουργίας του Δήμου Ζαγορίου» που προεγκρίθηκε ήδη με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τεχνικό δελτίο του έργου είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης 64/2018 της Περιφέρειας Ηπείρου, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 188.604 ευρώ.

Με την παρέμβαση που έγινε, και εντός των ημερών ολοκληρώνεται, παρέχεται δωρεάν πλοήγηση στο διαδίκτυο, τουλάχιστον σε ένα σημείο κάθε χωριού. Πλήρης είναι η κάλυψη των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ζαγορίου και στη Βοβούσα.

Στη Δημοτική Ενότητα  Κεντρικού Ζαγορίου  εκκρεμεί προς το παρόν η τοποθέτηση των κεραιών στην Ελάτη, στο Δίλοφο και στον Άγιο Μηνά. Στη Δημοτική Ενότητα Παπίγκου όλα είναι έτοιμα, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Τύμφης αναμένεται να γίνουν οι συνδέσεις άμεσα. Αναζητείται δε η κατάλληλη τεχνική λύση για τους Νεγάδες.

Για να φτάσει παντού στο Ζαγόρι το ελεύθερο ιντερνέτ ο Δήμος χρησιμοποιεί 12 σημεία εκπομπής. Τα σημεία αυτά τροφοδοτούνται από το έργο οπτικών ινών Rural-ΟΤΕ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Δήμο Ζαγορίου και μέσω κεραιών και λοιπών εξαρτημάτων που εγκατέστησε ο Δήμος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back