Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το Yπουργείο Παιδείας αφήνει ακάλυπτους εκπαιδευτικούς»

Εικόνα του άρθρου «Το Yπουργείο Παιδείας αφήνει ακάλυπτους εκπαιδευτικούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2021, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καμπουράκη, με αφορμή την κατάθεση αγωγών σε βάρος εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από γονείς.

Ο λόγος ήταν ότι υλοποίησαν τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στο σχολικό χώρο χωρίς self test.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, από τη συνάντηση προέκυψε ότι «δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση των διατάξεων του νόμου (Ν4795/21), που προβλέπουν νομική υποστήριξη στους δημόσιους λειτουργούς όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστικές διώξεις εκ μέρους ιδιωτών, επειδή εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων ζητά από την Εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, να παρέμβουν άμεσα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την έκδοση των αποφάσεων που αφορούν την νομική υποστήριξη των συναδέλφων όσο και την παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου στην εκδίκαση της υπόθεσης.                                                                                                                                           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back