Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το υπουργείο πάει σε ανέμελο άνοιγμα σχολείων»

Εικόνα του άρθρου «Το υπουργείο πάει σε ανέμελο άνοιγμα σχολείων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2021, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, για μια ακόμα συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Κώστα Καμπουράκη.

Θέμα της συζήτησης ήταν το άνοιγμα των σχολείων, από Δευτέρα.

Η κα Τζούφη τόνισε πως «δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική προετοιμασία κατά τη διάρκεια των εορτών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων και την επιστροφή των μαθητών στα δια ζώσης μαθήματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είχε ήδη δώσει δείγματα γραφής στα Ειδικά Σχολεία, τα οποία ορθώς μεν άνοιξαν, αλλά λειτούργησαν όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας».

Για την εκπαίδευση προσφύγων, πρόσθεσε ότι «παρά το γεγονός ότι έχουν προσληφθεί εδώ και καιρό οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, δυστυχώς, με πολιτική ευθύνη δεν έχει λυθεί ακόμη το ζήτημα της μεταφοράς των προσφυγόπουλων προς και από τις σχολικές μονάδες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μην έχουν ακόμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Επίσης, σχολίασε τις ελλείψεις σε εξοπλισμό (συσκευές-συνδέσεις) για την τηλεκπαίδευση και ανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα όσων είναι μεγαλύτερης ηλικίας και αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και τα τακτικά εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συγκατοικούν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα.

Πρότεινε τέλος να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, λόγω των συνθηκών και να γίνουν επαναλήψεις στην ήδη διδαχθείσα, στην τηλεκπαίδευση, ύλη.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε ανέμελο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση. Κι αυτό είναι πολύ πιθανό να μας οδηγήσει σε εκ νέου κλείσιμο των σχολικών μονάδων στο άμεσο μέλλον» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back