Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υποτροφίες για καλλιτέχνες σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ

Εικόνα του άρθρου Υποτροφίες για καλλιτέχνες σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 15:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α) ενημερώνει για ένα  Πρόγραμμα παροχής υποτροφιών σε καλλιτέχνες, που αφορά και την περιοχή μας, «τρέχει» αυτή την περίοδο, όπως κάνει γνωστό το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το υπουργείο Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα θα έχει τη μορφή χρηματοδοτούμενου σεμιναρίου residency (παροχή καταλύματος, οικονομικής βοήθειας κλπ) και θα αφορά την παροχή υποτροφιών διαμονής στη Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να εξοικειωθούν με την αυστριακή πολιτιστική σκηνή και καλλιτεχνικό περιβάλλον. Διοργανώνεται δε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση KulturKontakt Austria σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας.

Οι υποτροφίες αφορούν καλλιτεχνικούς τομείς όπως φωτογραφίας, visual arts, λογοτεχνίας, παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, video και media art, έκθεσης ιδεών, μετάφρασης καθώς και πολιτιστικής εκπαίδευσης. Θα είναι βραχυχρόνιας διάρκειας ,από 1 έως και 3 μήνες (αναλόγως του τομέα συμμετοχής), και θα απευθύνονται σε καλλιτέχνες που δεν έχουν ξεπεράσει το 40 έτος της ηλικίας τους και διαμένουν μόνιμα εκτός της Αυστρίας.

Οι αιτήσεις από τους υποψήφιους καλλιτέχνες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα: http://www.artists-in-residence-austria.at/. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: http://www.kunstkultur.bka.gv.at/site/8088/default.aspx καθώς και σε: http://www.kulturkontakt.or.at/html/E/wp.asp?pass=x&p_lcd=en&p_title=24858&rn=106362.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back