Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υποψήφια δήμαρχος η Τατιάνα Καλογιάννη

Εικόνα του άρθρου Υποψήφια δήμαρχος η Τατιάνα Καλογιάννη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2018, 10:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ανακοίνωσή της, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε υποψήφια δήμαρχος.

«Tο τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί συμπολίτες μου, που με περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους, με παρότρυναν να εργαστώ για τη συγκρότηση μίας νέας δημοτικής παράταξης. Μία νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών της πόλης των Ιωαννίνων κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019» αναφέρει, επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις που γίνονταν στο χώρο της ΝΔ.

Η κα Καλογιάννη ανατρέχει στη θητεία της από το 2011 στην Περιφέρεια Ηπείρου, στη θέση της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Περιφέρειά μας άλλαξε κατεύθυνση και δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές. Νέες προοπτικές σκοπεύουμε να καθορίσουμε και για το Δήμο Ιωαννιτών».

Τονίζει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών «διαθέτει τις ειδικές προδιαγραφές ώστε, με αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών προς τους πολίτες, με σύγχρονες και αποδοτικές υποδομές, με διαφάνεια και λογοδοσία, να καταστεί σε ορίζοντα τετραετίας οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, πρότυπο Δήμου πανελλαδικά».


Το ενδιαφέρον είναι ότι η κα Καλογιάννη κάνει μια «υπερκομματική» πρόσκληση, λέγοντας ότι «για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, στον σωστό χρόνο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των υγιών πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς μεμψιμοιρίες και αναστολές. Είναι μια νέα αρχή για να διαμορφώσουμε την πόλη που αξίζει να παραλάβουν οι μελλοντικές γενιές».

Η δήλωση υποψηφιότητας, αυτόματα «αλλάζει το παιχνίδι» στον Δήμο, καθώς έρχεται εμβόλιμη σε δύο ακόμα υποψηφιότητες που αναφέρονται βασικά στον ίδιο πολιτικό χώρο. Η υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη, πέρα από τις υπερκομματικές διακηρύξεις, θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, ρητή ή όχι, στοιχείο που δεν θα αφήσει «αδιάφορο» και τον τοπικό μηχανισμό του κόμματος, ειδικά αν γίνουν όλες μαζί οι εκλογές τον Μάιο….



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back