Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπομνήματα Καχριμάνη σε Τσακαλώτο

Εικόνα του άρθρου Υπομνήματα Καχριμάνη σε Τσακαλώτο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2019, 23:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπόμνημα με πρότασή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος  των οφειλών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, παρέδωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο συναντήθηκε χτες στα Γιάννενα.

Στο υπόμνημα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης καταθέτει την άποψη ότι πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, οδηγούνται σε αδιέξοδο οι καλλιεργητές. Οι συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ανέρχονται περίπου σε 7,5 εκ. ευρώ και σε σύνολο χώρας σε 50 εκ. ευρώ.

Η πρόταση που κατέθεσε ο περιφερειάρχης -και την οποία ήδη έχει αναπτύξει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και στον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη,  συνίσταται στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία να δίνεται η δυνατότητα  χορήγησης μακροχρονίου δανείου στους ΤΟΕΒ -με την εγγύηση της Περιφέρειας- από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με χαμηλό επιτόκιο (που δεν θα ξεπερνά το 1%).

«Με την πρότασή μας εξασφαλίζεται  μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των χρεών ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, που θα δώσει  πραγματική ανάσα σε χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας,  αλλά και γενικότερα της χώρας, που σήμερα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, δεν ξέρουν αν τελικά θα καταφέρουν να έχουν σοδιά για να επιβιώσουν», τονίζεται στο υπόμνημα του περιφερειάρχη.

Ο κ. Καχριμάνης παρέδωσε στον κ. Τσακαλώτο και δεύτερο υπόμνημα που αφορά ρύθμιση για τον ΦΠΑ των επενδυτικών σχεδίων τα οποία εντάσσονται στους αναπτυξιακούς νόμους. Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως για κάθε παράταση που δίνεται για την ολοκλήρωση των επενδύσεων, θα πρέπει να δίνεται παράταση για αντίστοιχο χρόνο και για την επιστροφή του ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3