ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για τη Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τη Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2019, 21:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας «Εργοδυναμική Πατρών» υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή της οδού Νιάρχου, του δρόμου που συνδέσει την πόλη με το πανεπιστήμιο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 25,7 εκατ. ευρώ και δεν έχουν λείψει οι αντιδράσεις κατοίκων για το μέγεθος και τη χάραξή του. Είναι ενταγμένο στο  επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος» και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 4,5 χλμ, παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της βασικής αρτηρίας και κάθετες οδούς για την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού κυκλώματος, πεζόδρομο με ποδηλατόδρομο, έναν πλήρη ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης με την περιφερειακή, πέντε ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και αποχέτευσης οδού, εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΙ.

«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της» τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ευχαριστώντας όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, από Περιφέρεια μέχρι Δήμο Ιωαννιτών.

Στην υπογραφή παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back