Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπογραφές για τη μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τη μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2018, 11:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μελέτη προϋπολογισμού 103.692,93 ευρώ θα εκπονήσει ο ανάδοχος για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στο Δήμο Ιωαννιτών. Τη σύμβαση υπέγραψαν οι εκπρόσωποι του αναδόχου και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ. «Επιδιώκουμε έργα που θα αποδώσουν όφελος στους πολίτες. Εξασφαλίζοντας την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης. Στη χάραξη πολιτικών και στην υλοποίηση έργων υπέρ των πεζών και των Ατόμων με Αναπηρία, που θα βελτιώνουν την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής», σημείωσε ο δήμαρχος.

Υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών πρωτοπόρησε στο συγκεκριμένο σχεδιασμό, ξεκινώντας συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, πριν βγουν οι σχετικές προσκλήσεις για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ποιοτικό σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών, μια πόλη «ελεύθερης ροής» που σημαίνει διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και των ΑμεΑ και χρήσης εναλλακτικών μέσων όπως το ποδήλατο και μια «πράσινη πόλη» με λιγότερη ρύπανση και «έξυπνα συστήματα κυκλοφορίας».

Στη διαμόρφωση του σχεδίου θα εμπλακούν οι πολίτες με ερωτηματολόγια κ.λπ. και θα δημιουργηθεί μια μεγάλη βάση δεδομένων που θα αποτελεί ένα κυκλοφοριακό μοντέλο προσομοίωσης. «Η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ΣΒΑΚ προϋποθέτει έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να βασίζεται κατ’ εξοχήν στην ικανοποίηση των αναγκών κινητικότητας ανθρώπων και επιχειρήσεων στο αστικό κέντρο της πόλης και των προαστίων της, με απώτερο σκοπό την περιβαλλοντική τους αναβάθμιση, την αύξηση της οδικής ασφάλειας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της και τέλος τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» δήλωσε σχετικά η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back