Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για το νέο νηπιαγωγείο

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για το νέο νηπιαγωγείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2019, 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στον Δήμο Ιωαννιτών προχώρησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Πρόκειται για το νηπιαγωγείο, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των πρώην στρατιωτικών φούρνων, που σήμερα είναι άτυπο πάρκινγκ στην οδό Ελ. Ζωγράφου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με αρχικό προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ. Η ανάδοχος εταιρία έδωσε έκπτωση λίγο πιο πάνω από 50%.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το διώροφο νηπιαγωγείο θα έχει μια συνολική επιφάνεια 655 τ.μ. ενώ έχει διασφαλιστεί και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Με τη λειτουργία του νηπιαγωγείου, ο Δήμος Ιωαννιτών εκτιμά ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης. «Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπέγκας.

Το οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το νηπιαγωγείο, ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Το 2017, το υπουργείο αποφάσισε να παραχωρήσει την έκταση στον Δήμο Ιωαννιτών για την ανέγερση της σχολικής μονάδας, με δύο βασικούς όρους. Ότι το σχολείο θα κατασκευαστεί μέσα σε πέντε χρόνια και ότι το 20% των θέσεων του νηπιαγωγείου θα καλυφθεί από παιδιά στρατιωτικών που υπηρετούν στις μονάδες της 8ης Μεραρχίας και επιπλέον τη διάθεση άλλων 30 θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως κριτηρίων και άνευ τροφείων (εφόσον βέβαια υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back