ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για το μνημείο στο Καλπάκι

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για το μνημείο στο Καλπάκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2021, 18:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Βουλή των Ελλήνων χρηματοδοτεί την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων του Έπους 1940 στο Καλπάκι. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο Δήμος Πωγωνίου.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την ελευθερία της χώρας μας»,

Η Βουλή θα συνεισφέρει 600.000 ευρώ. Το έργο έχει αναλάβει να μελετήσει και να υλοποιήσει ο Δήμος Πωγωνίου με τη συνεργασία και τη βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η ανέγερση του μνημείου εντάσσεται σε μια ευρύτερη ενότητα ενός ιστορικού πάρκου που θα γίνει στο Καλπάκι, «με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος Ιστορικού Μουσείου και με την ανάδειξη των σημείων όπου έγιναν οι μάχες του έπους του ΄40» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Παρόντες στις υπογραφές, ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Πεσόντων του έπους του ΄40 και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Γιώργος Σούρλας, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και στελέχη του Δήμου.

Κατά τον κ. Στεφανή, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης του «ιστορικού τουρισμού», ενώ ο κ. Καψάλης τόνισε ότι «ιδιαίτερα εμείς που κατοικούμε στον ιστορικό αυτό τόπο αναλάβαμε μια βαριά κληρονομιά που δεν είναι τίποτα άλλο από το να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά της πατρίδας μας, αλλά και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τους τόπους θυσίας».

Τέλος, ο κ. Σούρλας, τόνισε πως «έστω και μετά από 15 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, σήμερα είμαστε στην ευτυχή θέση να βρισκόμαστε εδώ με απόφαση του προέδρου της Βουλής για τη χρηματοδότηση του έργου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back