Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υπόθεση των 30 μελών της επιτροπής»

Εικόνα του άρθρου «Υπόθεση των 30 μελών της επιτροπής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2021, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στάση αναμονής (και σαφώς πιο ψύχραιμη από αυτή της περασμένης εβδομάδας) κρατάει και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης για το ενδεχόμενο νέων, πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Ήπειρο.

«Κάνω έκκληση να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί» είπε στις δηλώσεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν με πείραξαν οι άνθρωποι που έκαναν βόλτα στο παραλίμνιο», από τη στιγμή που φοράνε μάσκα και κρατάνε αποστάσεις, αλλά τα «τραπεζώματα» και οι «αρνητές», κάνοντας ξανά αναφορά σε περιπτώσεις υγειονομικών στο «Χατζηκώστα».

Επίσης, σε αντίθεση με τις δηλώσεις της περασμένης εβδομάδας που ξεσήκωσαν αντιδράσεις, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «τα νοσοκομεία μας δεν έχουν πίεση, σε ΜΕΘ και ΜΕΛ» και επίσης, πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα θέμα με τους πολίτες ελληνικής καταγωγής που μεταφέρονται για νοσηλεία από την Αλβανία.

Στο… αδιευκρίνιστο κομμάτι των δηλώσεών του, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «διευθετήθηκε» το θέμα «χρέωσης ως κατοίκων της Ηπείρου», άλλων περιπτώσεων. Δεν ξεκαθάρισε πάντως αν η διευθέτηση έχει να κάνει με την καταγραφή των κρουσμάτων ή με τη νοσηλεία. Στη δεύτερη περίπτωση, ο διαχωρισμός είναι «κενό γράμμα», καθώς το κριτήριο είναι η κάλυψη κλινών και όχι η μόνιμη κατοικία.

Τέλος, για το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι «δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, αλλά των 30 μελών της επιτροπής».

Σχεδόν την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε ότι η εισήγηση των ειδικών και η διάθεση της κυβέρνησης είναι να παραταθεί το «σκληρό lockdown» και μετά την 1η Μαρτίου…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back