ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ εταιριών και παραγωγών, αλλά ντόπιων

Εικόνα του άρθρου Υπέρ εταιριών και παραγωγών, αλλά ντόπιων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2021, 18:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια παλιά «αντιπαλότητα» έφερε ξανά στο προσκήνιο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, με αφορμή τη μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΒΕ για τις εξαγωγές στη χώρα το 2019.

Η Ήπειρος, στη συγκεκριμένη μελέτη, αντιπροσωπεύει περίπου το 10% σε αξία, των εισαγωγών όλων των Περιφερειών.

Με αυτή την αφορμή, μίλησε για το ρόλο των γαλακτοβιομηχανιών και ειδικά των τοπικών, της Ηπείρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τους παραγωγούς και αυτοί με τη σειρά τους, να συνεργάζονται.

Ήταν ωστόσο αρνητικός στην «εξαγωγή γάλακτος», σε γαλακτοβιομηχανίες εκτός Ηπείρου, που τις κατηγόρησε για εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό: «Δεν ανέχομαι αυτούς που -δεν ξέρω αν και σήμερα συνεχίζουν - να φέρνουν γάλατα απέξω, να έρθουν και να ζητάνε να κάνουν εισκόμιση γάλακτος από την Ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε τη συμβολή της Περιφέρειας στην προώθηση τοπικών προϊόντων, σε μεγάλες και μικρές εκθέσεις του εξωτερικού και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε στην περιοχή μας τους κτηνοτρόφους μας, αλλά  επειδή  δεν  υπάρχει η νομική στήριξη που έπρεπε,   δίνεται το  δικαίωμα σήμερα να έρχονται (βιομηχανίες)  από άλλα μέρη και να ζητάνε γάλα στην Ήπειρο. Ποιοι; Αυτοί που μέχρι προχθές τους βρίσκαμε απέναντι και κατέβαζαν τις τιμές στα προϊόντα μας,  τώρα λένε στους κτηνοτρόφους ότι θα σας δώσουμε καλύτερες τιμές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back