Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 4-07-2019, 18:00
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρώτη σε σταυρούς στα Γιάννενα, Φωτεινή Σκοπούλη, καλεί δημόσια σε στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με απόσπασμα από το λόγο του Λυσία «Υπέρ αδυνάτου».

«Οι αδύνατοι σήμερα δεν είναι μόνο οι εργάτες μετάλλου, οι οικοδόμοι και οι αγρότες του περασμένου αιώνα. Είναι πολλοί, πάρα πολλοί και διαχέονται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Έχω την αίσθηση ότι όλο και  περισσότεροι αναγνωρίζουμε αυτή την άδηλη γενικευμένη αδυναμία ως κοινωνικό φαινόμενο αλλά αδυνατούμε να συλλάβουμε τον τρόπο διεξόδου από αυτή την κατάσταση» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει ότι ο «αδύνατος» στον Λυσία από μόνος του υπερασπίστηκε τον εαυτό του στη Βουλή των 500.

«Στον δικό μας κόσμο όμως  δεν αρκούν δυστυχώς οι ατομικές  προσπάθειες. Τα προβλήματα είναι πολύπλοκα και μπορούν να αντιμετωπισθούν με αγώνες για πολιτικές λύσεις σε διάφορα επίπεδα: στη δουλειά, στην εγγύτερη κοινότητα, στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στην Εθνική Βουλή, στην Ευρωβουλή», συμπληρώνει.

Σημειώνει ότι «για πρώτη φορά η Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ πρίν απο τέσσερα χρόνια αναγνωρίστηκε από τους πολίτες ως πλειοψηφικά ικανή δύναμη να κυβερνήσει. Και το έκανε με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο» και τονίζει επίσης ότι «είναι η πρώτη φορά που τα Υπουργεία έπαψαν να είναι πολιτικά γραφεία των υπουργών. Είναι η πρώτη φορά που νοικοκυρεύτηκαν νομοθετικά διαδικασίες. Είναι η πρώτη φορά που άναγνωρίστηκαν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας κάτω από συγκεκριμένες δύσκολες συνθήκες. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις για την επιβίωση όλου του πληθυσμού, και την προοδευτική ανασυγκρότηση της οικονομίας με συγκεκριμένο σχέδιο παρά τους ακραίους οικονομικούς περιορισμούς».

Η ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής και πρώην υφυπουργός Υγείας, καταλήγει ως εξής: «Στις μεθαυριανές εθνικές εκλογές νοιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση σε όσους με τίμησαν ή διαφώνησαν μαζί μου, από την πλευρά του ενεργού ψηφοφόρου αυτή τη φορά, να δηλώσω την ένθερμη υποστήριξή μου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που έμπρακτα απέδειξε ότι μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα με γνώση, παρρησία και κοινωνική ευαισθησία».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα