Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ-Covid»

Εικόνα του άρθρου «Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ-Covid»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2021, 21:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«O αριθμός των νοσηλευόμενων σε κλίνες Covid-19 είναι της τάξης του 35% της υπάρχουσας δυναμικότητας του νοσοκομείου μας σε αναπτυγμένες κλίνες Covid-19 ενώ υπάρχουν και διαθέσιμες κλίνες στις MΕΘ Covid-19»: Αυτό αναφέρει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει αναπτύξει 116 κλίνες Covid-19. 

Όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, αυτές είναι 16. H διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό διαθέσιμων κλινών. 

Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δίνει κάποια νούμερα (αν και στατιστικά κυρίως) για τον αριθμό των νοσηλευόμενων στις μονάδες Covid-19. 

Μια απλή ενημέρωση που θα έπρεπε να κάνει αυτοβούλως σε κάθε κρίσιμη φάση της πανδημίας τουλάχιστον. Μέχρι σήμερα όμως δεν την έχει κάνει, με την πόλη των Ιωαννίνων να μαθαίνει επίσημα για το πώς είναι η κατάσταση διά στόματος… του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, κάθε φορά που γίνεται συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (μία ή δύο φορές την εβδομάδα).

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία ενημέρωσης... για να διαψεύσει δημοσίευμα, και δη της κρατικής ενημερωτικής ιστοσελίδας ertnews.gr του οποίου οι αναφορές «δεν βοηθούν στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας των πολιτών». Χαρακτηρίζει δε άστοχες και αναληθείς τις αναφορές για «μείωση χειρουργείων» και για «έλλειψη σε παροχή οξυγόνου», και κυρίως την αναφορά για μη ύπαρξη διαθέσιμης κλίνης στις MΕΘ-Covid-19.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι «όλες οι δομές Covid-19 λειτούργησαν χωρίς να ανασταλεί ούτε μία λειτουργία του νοσοκομείου το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας». Βέβαια, εκ των πραγμάτων η λειτουργία των δομών Covid-19 είχε και έχει τις επιπτώσεις της σ.τη λειτουργία των υπόλοιπων υπηρεσιών του νοσοκομείου λόγω και μόνο του προσωπικού που απαιτείται για τις μονάδες κατά της πανδημίας (όπως και για τις εμβολιαστικές γραμμές). 

Κάτι που η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αποφεύγει να σχολιάσει, όπως αποφεύγει να σχολιάσει και την πρόσφατη ανακοίνωση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Και παρεμπιπτόντως, από τη στιγμή που η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έκανε… την αρχή, καλό θα ήταν να υιοθετήσει μια πολιτική ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση στις μονάδες Covid-19 ανά τακτά διαστήματα. 

Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στη «δημιουργία κλίματος ασφάλειας των πολιτών» όπως υποστηρίζει και η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back