Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το YouTube και τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Εικόνα του άρθρου Το YouTube και τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 17:05
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Tη δυνατότητα να δουν τα δημοφιλέστερα τρέιλερ για τις υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας θα προσφέρει το  YouTube με αφορμή την απονομή των βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Το «Movie Trailers Leaderboard» κατατάσσει τα πιο δημοφιλή τρέιλερ για τις υποψηφιότητες στη συγκεκριμένη κατηγορία, συμπεριλαμβάνοντας τα επίσημα κανάλια των εταιρειών παραγωγής. Φέτος, πρώτο στην κατάταξη αναδείχτηκε το τρέιλερ της ταινίας «La La Land», ενώ ακολουθούν το «Arrival» και το «Hacksaw Ridge».

Επιπλέον, το Think with Google παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να δουν σε ποια κατάταξη βρίσκονται οι λοιπές υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

Αν και οι υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία καλύπτουν πολλά διαφορετικά είδη, τα τρέιλερ για σούπερ ήρωες είναι αυτά με τις περισσότερες προβολές, σύμφωνα με νέα έρευνα για τον «κόσμο» των ταινιών στο YouTube από την συνεργαζόμενη πλατφόρμα διαφημίσεων Pixability. Έχουν το υψηλότερο μέσο όρο προβολών ανά βίντεο, ενώ τα τρέιλερ Σούπερ-ηρώων, Κινουμένων Σχεδίων και Επιστημονικής Φαντασίας αποτελούν τα 74 από τα 100 τρέιλερ με τις περισσότερες προβολές.

Από την έρευνα της Pixability προκύπτει επίσης ότι τα τρέιλερ αποτελούν το πιο δημοφιλές είδος κινηματογραφικού περιεχομένου στο YouTube, ενώ τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ταινίες είναι το είδος κινηματογραφικού περιεχομένου με τη μεγαλύτερη διάδραση.

Με αφορμή αυτό, το soundtrack του μιούζικαλ «La La Land» ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό στις υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back