Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Υγιεινές συνήθειες-χαρούμενα παιδιά» από τρία νηπιαγωγεία

Εικόνα του άρθρου «Υγιεινές συνήθειες-χαρούμενα παιδιά» από τρία νηπιαγωγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2019, 22:19
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τρία νηπιαγωγεία από την Ήπειρο, το διθέσιο νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας με νηπιαγωγό τη Διονυσία Κανέρνη, το 11ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων με νηπιαγωγό την Κατερίνα Βελτσίστα και το 31ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων με νηπιαγωγό τη Βασιλική Κατσαρού πήραν μέρος φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας e Twinning με τίτλο «Healthy habits - happy kids/Υγιεινές συνήθειες - χαρούμενα παιδιά». Ένα έργο που επικεντρώνεται στη διατροφή, στη σωματική και ψυχική υγεία. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της διατήρησης της σωστής υγιεινής και της φροντίδας του σώματος. Επίσης ενημερώθηκαν για τους κινδύνους των ανθυγιεινών συμπεριφορών. Στο έργο συμμετείχαν επίσης τέσσερα νηπιαγωγεία από την Ελλάδα -από την Αρτέμιδα Αττικής, το Κιλκίς, την Καλλονή της Λέσβου και τη Φολέγανδρο-, καθώς και σχολεία από Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία, Ουκρανία, Λιθουανία και Σερβία. 

Αποτέλεσμα της όλης εμπειρίας ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που περιέχει τη συνεργατική δουλειά των σχολείων (το περιοδικό μπορείτε να το δείτε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back