Oikonomou pisoi

Υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας

Εικόνα του άρθρου Υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2021, 00:59

Μια δύσκολη μέρα η σημερινή για το δημόσιο σύστημα υγείας, με τη διαδικασία της επιβολής του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους να εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν εκδοθεί και έχουν επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπως αναμενόταν, ο αριθμός των ανεμβολίαστων δεν είναι σημαντικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία έστω κάποιων μονάδων.

Aπό σήμερα ενεργοποιήθηκε και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων.

Στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» τέθηκαν σήμερα σε αναστολή εργασίας 32 εργαζόμενοι -20 νοσηλευτές, 2 γιατροί και 10 διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, οι διαπιστωτικές πράξεις για αναστολή εργασίας φτάνουν περίπου τις 90.

Δεν αποκλείεται ωστόσο οι αριθμοί να αυξηθούν καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε άδεια.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συνεχίζουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους με στάση εργασίας, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα γίνει συγκέντρωση έξω από το εμβολιαστικό κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back