Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υγεία και κοινωνική πολιτική «στο τραπέζι»

Εικόνα του άρθρου Υγεία και κοινωνική πολιτική «στο τραπέζι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 20:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ζήτημα της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας άνοιξε η Ενότητα Πολιτών στην ειδική θεματική εκδήλωση, με τη συμμετοχή επιστημόνων των κλάδων, υποψηφίων και μη.

Ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχοντας πλέον αναπτύξει ολοκληρωμένες δομές μέσω του ΟΚΠΑΠΑ, που έχουν προσφέρει σπουδαίο έργο το οποίο αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες μας, την επόμενη τετραετία αφενός μεν θα συνεχίσουμε τη στήριξη και την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών του οργανισμού, αλλά θα προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά στην κοινωνική μας πολιτική, απλώνοντας ακόμη περισσότερο δίχτυ προστασίας σε ειδικές ομάδες της κοινωνίας μας».

Μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ και γιατρός, Φίλιππος Τσουμάνης, που έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό της δράσης του οργανισμού. Τις προτάσεις της παράταξης ανά κατηγορία, παρουσίασαν οι υποψήφιοι-ες γιατροί Σοφία Μαρκούλα, Βασίλης Νούσιας, Γιάννης Μανώλης, ο κοινωνιολόγος Ναπολέων Παπαγεωργίου και οι υγειονομικοί Στέφανος Ζούμπας και Εσσάμ Θεόδωρος Αλαντάση.

Μεταξύ όσων ακούστηκαν στην εκδήλωση, τονίστηκε ότι ο στόχος  είναι η η υποστήριξη «ειδικών ομάδων», ατόμων με αναπηρία και χρόνια νοσήματα και η «ολιστική προσέγγιση ζητημάτων υγείας των κατοίκων με την ανάπτυξη του ιατροκοινωνικού μοντέλου και τη διασύνδεση του Δήμου με τα νοσοκομεία και το πανεπιστήμιο», η σημασία του εθελοντισμού, της πρόληψης των εξαρτήσεων, οι δομές και δράσεις εκπαίδευσης κ.α.









ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back