Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χωρίς επισκεπτήριο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Χωρίς επισκεπτήριο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2020, 16:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά από μέτρα παίρνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στην προσπάθειά του να «ελέγξει» την εξάπλωση του κοροναϊού, να θωρακίσει τη νοσοκομειακή δομή αλλά και να ετοιμάσει το νοσοκομείο για παν ενδεχόμενο, και δη για την ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών του.

Όπως ανακοινώθηκε, το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται για όλο το 24ωρο. Θα επιτρέπεται η παρουσία ενός και μόνο συνοδού, όπου αυτού κρίνεται απαραίτητο. Συστήνεται δε στους πολίτες να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα επίσκεψής τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Παράλληλα, η διοίκηση έδωσε κάποιες διευκρινίσεις για την αναστολή των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων, για την οποία υπήρξε χτες ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Για τα χειρουργεία, λοιπόν, θα εκτελούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Όπως αναφέρεται, συστάθηκε ειδική επιστημονική επιτροπή  η οποία θα αξιολογεί την αναγκαιότητα εκτέλεσης κρίσιμων χειρουργείων.

Όσον αφορά τα απογευματινά ιατρεία, επιτρέπεται η λειτουργία σε απογευματινή βάση αποκλειστικά και μόνο για ογκολογικά περιστατικά. Οι ογκολογικοί ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνούν για την εξυπηρέτησή τους με τα αντίστοιχα ιατρεία και εργαστήρια.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση κάνει γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο η εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων για ταυτοποίηση του Covid-19 (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back