Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χωρίς… αναστολές με τα χρίσματα η ΝΔ

Εικόνα του άρθρου Χωρίς… αναστολές με τα χρίσματα η ΝΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 09:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Με την τοπική ΝΔ σε πλήρη ανάπτυξη και χωρίς… αναστολές περί «μη κομματικού χρίσματος» από τους αυτοδιοικητικούς της, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης έχρισε υποψήφιο στην Περιφέρεια τον Αλέκο Καχριμάνη, παρότι είναι ακόμα νωρίς. Η ΝΔ κάπως έτσι «παίζει το παιχνίδι» υποψήφιων που δηλώνουν «ανεξάρτητοι δεξιοί» όπως ο Σπύρος Ριζόπουλος, ένα χρόνο πριν στηθούν οι κάλπες…

Πριν από μερικά χρόνια, η ανακοίνωση χρίσματος από κομματικό παράγοντα δεν θα ευχαριστούσε τους υποψηφίους, καθότι συχνά προσπαθούν να καλύψουν την πολιτική τους ταυτότητα, ελπίζοντας σε πιο χαλαρή ψήφο. Η απλή αναλογική όμως, φαίνεται ότι κινητοποιεί ήδη τους μηχανισμούς.

 Από την άλλη, ανοιχτό άφησε ο κ. Αυγενάκης το θέμα του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Νίκος Γκόντας δεν είναι πια εκλεκτός του κόμματος και σύμφωνα με το γενικό γραμματέα, «θα στηρίξει πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί από την κοινωνία και την βάση και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό». Βέβαια, ο κ. Γκόντας δεν έχει αναδειχθεί από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, άσχετα εάν είναι οργανικό της κομμάτι και επαναλαμβάνει όλη τη ρητορική της ΚΕΔΕ και του κ. Πατούλη στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Ο γραμματέας της ΝΔ σχολιάζοντας το σενάριο τριπλών εκλογών τον επόμενο Μάιο είπε: «Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και μόνο ένας βαθιά νοσηρός καιροσκοπισμός θα επέτρεπε ένα τέτοιο σενάριο. Φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους».

Για την απλή αναλογική ο κ. Αυγενάκης άσκησε οξεία κριτική τις κυβερνητικές πολιτικές λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ψήφισαν την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές για να προκαλέσουν ακυβερνησία στη χώρα και ετοιμάζονται να ψηφίσουν απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να σύρουν και την Αυτοδιοίκηση στο χάος».

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι τυχόν κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει τους νόμους και θα αποτρέψει κάθε περίπτωση απλής αναλογικής, οπουδήποτε.

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «έχουμε να κάνουμε με γενικόλογες αναφορές, ευχολόγια αλλά και προτάσεις στη λάθος κατεύθυνση που δεν συνιστούν για κανέναν λόγο αναπτυξιακό σχέδιο. Δεν περιλαμβάνει κανένα χρονοδιάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο».

Στη συνέχεια, αναφορικά με τον «Κλεισθένη Ι» επεσήμανε ότι «λείπει η βούληση για πραγματική αποκέντρωση και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ» και ότι διαφαίνεται «και προσπάθεια χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΣ, με την αλλαγή τρόπου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων , τον έλεγχο του Επόπτη Νομιμότητας και την προσθήκη νέων διατάξεων περί εποπτείας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back