Για τρίτη συνεχή χρονιά, η παράσταση «Χρυσή Τομή», ένα ταξίδι στις εικαστικές και παραστατικές τέχνες με έργα ελλήνων συνθετών, ανεβαίνει από τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Θεσμών, Εκδηλώσεων και Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, το Τμήμα Εικαστικών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου».
Η παράσταση θα γίνει στις 7 Ιουνίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
«Μουσικές συνθέσεις σε πρώτη εκτέλεση συνοδεύουν σύγχρονο χορό, με επιμέλεια κίνησης από την Αριστέα Λίτου, και εμπνέουν καλλιτέχνες της βιντεο-τέχνης από το Τμήμα Εικαστικών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να δημιουργήσουν το εικαστικό τους περιβάλλον. Πιστεύοντας ότι η μουσική, οι πλαστικές και οι παραστατικές τέχνες μπορούν να συνυπάρξουν αναδεικνύοντας η μία την άλλη, καθιερώθηκε ένας νέος θεσμός, που προβάλλει τη διακαλλιτεχνικότητα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τέχνης σήμερα και εξερευνά τη ρευστότητα των ορίων μεταξύ των διαφορετικών ειδών της» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.
Συμμετέχουν οι συνθέτες: Μελίνα Βλάχου, Παναγιώτης Βούλγαρης, Γιάννης Γαλίτης, Κώστας Λώλης, Μιχάλης Ντέμσιας, Ιουλία Πυλαρινού. Επιμέλεια: Μελίνα Βλάχου- Νόρα Λέφα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.