Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χριστουγεννιάτικες απάτες, μέρος δεύτερο…

Εικόνα του άρθρου Χριστουγεννιάτικες απάτες, μέρος δεύτερο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2018, 13:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας 35χρονος κατηγορείται ως δράστης της απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στη Βασιλική. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας έστησε χτες, 29 Δεκεμβρίου, την «απάτη των χρεών συγγενή» σε βάρος της γυναίκας. Με λίγα λόγια, πήγε σπίτι της στη Βασιλική και την έπεισε να του δώσει 700 ευρώ με το πρόσχημα ότι του τα χρωστούσε ο γιος της. Επιπλέον, του έδωσε και κάποια κοσμήματα.

Ένας άλλος άνδρας δεν ήταν τόσο… τυχερός. Συνελήφθη και αυτός χτες από άνδρες της Ασφάλειας στα Γιάννενα, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για τρεις απάτες με «το κόλπο του τροχαίου». Αναζητείται ένας συνεργός του.

Μαζί, κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν με απόκρυψη σε υποψήφια θύματα και τους έλεγαν ότι συγγενής τους έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο. Ζητούσαν από 3.000 ως 90.000 ευρώ προκειμένου «να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες».

Ο άνδρας συνελήφθη μάλιστα όταν πήγε σε ραντεβού για να πάρει τα 3.000 ευρώ που προσπάθησε να αποσπάσει, από πολίτη ο οποίος όμως δεν πείστηκε και κάλεσε την αστυνομία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν, με την παραπάνω μεθοδολογία, το τελευταίο 24ωρο ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back