Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-04-2021, 13:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλη μια συνάντηση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων. Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη μαζί με τον αναπληρωτή συντονιστή Πέτρο Παλάσχα και την Ελένη Παπαθανασίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και μέλη της διοίκησης.

Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση σημειώθηκε η ανάγκη να στηριχτούν οι επιχειρήσεις της περιοχής, «να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, όπως και να αξιοποιηθούν δίκαια και με διαφάνεια τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναπτυξιακή πορεία των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων» σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την εστίαση, «επισημάνθηκε η ανεπαρκής προετοιμασία και η απουσία  οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία ώστε οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να καλύψουν βασικές ανάγκες που έχουν προκύψει από το παρατεταμένο λοκ ντάουν».

Επίσης, στη συζήτηση προέκυψαν η «αύξηση της γραφειοκρατίας, η καθυστέρηση των επενδυτικών σχεδίων, το συνεχώς διογκούμενο ιδιωτικό χρέος, αποτελούν μείζονα προβλήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και λειτουργούν ανασταλτικά τόσο στην περαιτέρω εξέλιξή της, όσο και στις νέες επενδύσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «έχει προτείνει μέτρα για την υποστήριξη των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διαγραφή μέρους των χρεών που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας, την αποπληρωμή με δόσεις, την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ» και καλεί την κυβέρνηση, συνυπολογίζοντας τις «ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της περιοχής μας, καλούμε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ουσιαστικής στήριξης ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα μετατροπής της κρίσης από υγειονομική σε οικονομική και ανθρωπιστική».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa